Yolun Açık Olsun filmi Asteğmen Kerim kimdir? Gerçek adı nedir? Tolga Sarıtaş hangi film ve dizilerde rol aldı?

Netflix’te gösterime giren Yolun Açık Olsun filminde Asteğmen Kerim karakterine hayat veren Tolga Sarıtaş gündeme geldi. Merakla beklenen filmin yayınlanmasının ardından oyuncu kadrosu da merak konusu oldu. İzleyiciler filmin oyuncularını araştırmaya başladı. Filmde Asteğmen Kerim karakterine hayat veren Tolga Sarıtaş kimdir? Sorusu da gündeme geldi. Peki, Tolga Sarıtaş kimdi? Tolga Sarıtaş hangi yapımlarda yer aldı?

24.05.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:27) Yolun Açık Olsun filmi Asteğmen Kerim kimdir? Gerçek adı nedir? Tolga Sarıtaş hangi film ve dizilerde rol aldı?

Netflix platformu, orijinal içeriği Yolun Açık Olsun filmini gösterime sundu. İzleyiciler tarafından merakla beklenen filmin konusu ve oyuncuları da dikkat çekti. Filmde Asteğmen Kerim karakterini canlandıran Tolga Sarıtaş araştırmalarda öne çıktı. İzleyiciler Sarıtaş’ı ve daha önce hangi yapımlarda yer aldığını araştırmaya başladı. Peki, Tolga Sarıtaş kimdir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Engin Akyürek ile birlikte yeni Netflix yapımı Yolun Açık Olsun filminde başrolü paylaşan Tolga Sarıtaş merak konusu oldu. 

Tolga Sarıtaş kimdir?

Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Sivaslı olan Tolga Sarıtaş, İstanbul’da doğup büyüdü. Lise öğrenimini Halil Akkant Lisesi'nde alan Sarıtaş, daha sonra oyunculuğa yönelerek Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı'nda tiyatro oyunculuğu yapmıştır. 

Oyuncu kişiliğinin yanında müziğe de ilgisi olan Sarıtaş, müzik gruplarıyla birlikte baterist ve gitarist olarak sahneye çıkmıştır. Küçüklüğünden beri müzik aletlerine ilgisi ve yeteneği olan Tolga Sarıtaş, arkadaşlarıyla beraber ‘Grup Omega’ isimli bir müzik grubu kurmuştur.

Tolga Sarıtaş

Oyunculuğa 2009 yılında yayınlanan Bahtı Kara filminde aldığı rolle başlayan Sarıtaş, 2010 yılında Özlem Tekin'in "Kimse Bilmez" şarkısının klibinde de rol almıştır. 2011 yılında TRT1'de ekranlara gelen "Sen de Gitme" dizisinde Mert karakterine hayat veren Sarıtaş, "Bilinmeyen Yaşın Yorgunu" ve "Kaledeki Yalnızlık" filmlerinde de oynamıştır.

Daha sonra Star TV'de ekranlara gelen "20 Dakika" dizisinde kendini gösteren oyuncu, 2013 yılında Star TV'de yayınlanan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Cihangir karakteri ile izleyicinin karşısına çıkmıştır. 2014 yılında Pera grubunun "Şarab-ı Izdırap" klibinde oynayan Sarıtaş, Kanal D'de ekrana gelen "Benim Adım Gültepe" dizisinde de yer almıştır. 

Güneşin Kızları dönüm noktası oldu!

Kariyerinin dönüm noktası ise 2015 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Güneşin Kızları dizisinde canlandırdığı karakter ile olmuştur. Dizide başrolde yer alan Sarıtaş, Ali Mertoğlu karakteri ile ilk başrol deneyimini yaşamıştır. TRT1’de ekranlara gelen mini dizi Büyük Sürgün Kafkasya’da da rol almıştır. 

2016 yılında "Kötü Çocuk" isimli filmde Meriç Tuna karakteri ile ilk film başrolünü oynamıştır. Daha sonra Doğuş Çay markasının reklam yüzü olan Sarıtaş, 2017 yılında Star TV’de ekrana gelen Söz dizisinde hayat verdiği Yavuz Karasu karakteri ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu dizide canlandırdığı karakter ile 46. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde finale çıkmıştır.

Tolga Sarıtaş.

2019 yılında FOX TV'de yayınlanan "Ferhat ile Şirin" dizisinde Ferhat karakteri ile ekranlara gelen oyuncu, daha sonra Show TV'de ekranlara gelen "Arıza" dizisinde başrolde yer almıştır. 2019 yılında Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ve 2020 yılında da "En İyi Erkek Oyuncu" kategorilerinde final jüriliği yapan yakışıklı oyuncu, Emmy Ödülleri'nde jüri üyeliği yapan ilk Türk oyuncudur. Ünlü oyuncu Tolga Sarıtaş, modacı Zeynep Mayruk ile aşk yaşamaktadır.

Tolga Sarıtaş'ın oynadığı diziler

2022- Baba 

2015-2016 Güneşin Kızları

2019 Ferhat ile Şirin 

2020-2021 Arıza Ali Rıza 

2017-2019 Söz 

2013 20 Dakika 

2013-2014 Muhteşem Yüzyıl 

2014 Benim Adım Gültepe 

2015 Büyük Sürgün Kafkasya 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal