Yoklama kaçakları kaç gün bedelli askerlik yapacak, ne kadar ödeyecek?

Yoklama kaçakları için bedelli askerlik fiyatları ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ''Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.'' ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın ardından yoklama kaçağı olanlar ve yakınları araştırma içine girdi. Yoklama kaçakları bedelli askerlik fiyatı ne oldu? Yoklama kaçakları ne kadar süre bedelli askerlik yapacak? soruları merak edildi. Detaylar haberimizde..

24.05.2022-13:25 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-13:25) Yoklama kaçakları kaç gün bedelli askerlik yapacak, ne kadar ödeyecek?

Ülkemizde askerliğin süresi erbaş ve er için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubay için 12 ay süresiyle yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantı ardından rakamları 550 bini bulmuş olan yoklama kaçakları ile ilgili bedelli askerlik müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yoklama kaçağı olan kişiler için bedelli askerlik ne kadar olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, tabi olunan yoklama senesi içinde yoklama yaptırmayan kişileri yoklama kaçağı olarak kabu ettiğini söylemektedir. 6 ayda bir yenilenen bedelli askerlik rakamının 2022 senesinin ilk yarısında ki fiyatı, yani 30 Haziran 2022 tarihine kadar olan ücret 55 bin 194 olarak belirlenmiştir. Geçen dönem içinde (2021 - Temmuz Aralık) 43 bin 150 lira ödenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 senesi temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara dair genelge yayımlamıştı. Genelge yayımlanması ile beraber bu senenin sonuna kadar uygulanması beklenen bedelli askerlik bedeli de belli oldu. Böylece sene sonuna kadar bedelli askerlik 43 bin 151 lira ödeme yapılması gerekmekteydi. Yoklama kaçağı olanlar için belirlenmiş olan ücret henüz açıklanmamıştır.

Bedelli askerlik yapabilmek için koşullar nelerdir?

18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşı yurt dışında en az 3 sene çalışmış olan 30 günlük zaman ile vatani hizmetini görmelerine imkan veren bedelli askerlik geçerli sayılır, bedelli askerliğe ayrıca "dahte" (dövizle askerlik hizmetine tabi erler) adı da verilmektedir.

Bedelli askerlik kaç gün yapılmaktadır?

Bedelli askerliğin süresi hem normal yapma isteyen hem bedelli askerliği düşünenler hem de yoklama kaçakları olanların merak ettiği sorular arasındadır. Bedelli askerliğin ücretini ödemiş olan kişiler, bedelli askerlik uygulaması ile 1 ay olan temel askerlik eğitimi almak üzere askere gidip vatan hizmetini askerlik görevini yerine getirmiş  olarak kabul edilmektedir Bedeli askerliğin süresi toplam olarak 21 gündür ve bedelli askerliğin görev tarihleri senelere göre belirlenmiş olan takvime göre değişmektedir. 

asker

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal