YÖK'den Uzaktan Eğitimin Kaderini Belirleyecek Anket Yapılacak!

Yekta Saraç, Twitter'dan yaptığı açıklamalarla bu anket sayesinde uzaktan eğitim sürecinin detaylıca analiz edilebileceğini ifade etti

09.02.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-17:05) YÖK'den Uzaktan Eğitimin Kaderini Belirleyecek Anket Yapılacak!

Pandeminin  en çok etkilediği grup, hiç şüphesiz öğrenciler oldu. Hem ilk ve ortaokul öğrencileri hem de üniversite okuyan öğrenciler, uzunca bir süredir okullarından uzaktalar. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı okulların 15 Şubat itibarıyla açılacağını duyurmuş olsa da bu durum, kısıtlı bir öğrenci kitlesiyle sınırlı olacak ve öğrencilerin büyük bir bölümü, okullarından uzak kalmaya devam edecekler.

Ancak bu tür bir karar alınmadan önce tüm yönleriyle araştırma yapılması şart. Zira üniversite öğrencilerinin ciddi bir bölümü Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalıyorlar. Ayrıca iyimser bir tablo çizip öğrencilerin yüzde 50'sinin yaşadıkları şehirden farklı bir yerde okuduğunu düşünürsek, böylesi bir karar 4 milyona yakın kişinin ülke içinde hareket etmesine yol açacak. Öte yandan okul giderlerini çalışarak karşılayan üniversite öğrencilerinin de durumunu görmezden gelmemek gerekiyor. YÖK'ün 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi'ne ilişkin kararı, daha şimdiden merak konusu olmaya başlamış durumda.

 

Ankete katılmak için yapmanız gerekenler

YÖK tarafından başlatılan anket, kurumun resmi internet sitesinde yer alıyor. İnternet sitesinden size sorulan soruları yanıtlamak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal