YÖK Başkanı YKS Sınavında Barajın Kaldırıldığı Sistemin Detaylarını Anlattı: Tamamen Sınavsız Bir Düzenleme Değil

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite sınavında barajların kalkmasına ilişkin merak edilenleri açıkladı. Özvar, ‘Sınavın değişmediği bir düzenlemeden bahsediyoruz. Ortada bir sürpriz söz konusu değildir. Bu süpriz değil bir müjdedir’ dedi.

14.02.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-12:32)

Üniversite sınavında barajların kalkmasına ilişkin merak edilenleri açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ‘Sınavın değişmediği bir düzenlemeden bahsediyoruz. Ortada bir sürpriz söz konusu değildir. Bu süpriz değil bir müjdedir. Daha çok rahatlatan, öğrencilerimizin üzerinden stresi kaldıran bir düzenleme’ değerlendirmelerinde bulundu. 

TAMAMEN SINAVSIZ BİR SİSTEM DEĞİL

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite sınavında barajın kalktığı yeni sistem hakkında merak edilenleri açıkladı. Üniversiteye geçiş sisteminin tamamen sınavsız olmadığını ifade eden Özvar, ‘Tamamen sınavsız bir düzenleme değil. Sınavın değişmediği bir düzenlemeden bahsediyoruz. Bu daha çok rahatlatan, öğrencilerimizin üzerinden stresi kaldıran bir düzenlemedir’ ifadelerini kullandı.  


ÖĞRENCİLER MEMNUN

Özvar ‘Öğrencinin üzerindeki barajı geçme stresi kalktığı için, öğrencilerimizden geri aldığımız bildirim, motivasyonlarının arttığı yönünde’ diye konuştu. 

DAHA FAZLA KONTENJAN

YÖK Başkanı ‘Bu yeni sistem aslında daha fazla öğrencinin kontenjanlara ulaşabilmesi anlamına geliyor’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal