YÖK Başkanı Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitimin Nasıl Olacağını Paylaştı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yüz yüze eğitimin nasıl olacağı ile ile ilgili detayları paylaştı.

08.09.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-11:29) YÖK Başkanı Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitimin Nasıl Olacağını Paylaştı

Kovid-19 pandemisi nedeniyle uzunca bir zamandır üniversiteliler uzaktan eğitimle öğrenim hayatlarına devam ediyorlardı. Alınan önlemler ile yüz yüze eğitime tekrar geçilmesi ile 1,5 yıl aradan sonra öğrenciler üniversitelerine kavuşacak. 

Üniversitelerde 13 Eylül tarihinde 1,5 yıl aradan sonra başlayacak olan yüz yüze eğitim süreci için hazırlıklar başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, konuyla ilgili detaylar hakkında bilgilendirme yaptı. Özvar, uzaktan eğitim yöntemlerinin de sürdürüleceğini belirtirken ''Yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrim içi, senkron ve asenkron gibi uzaktan eğitim yöntemleri ile üniversitelerimizdeki öğretimin daha zengin şekilde yürütülmesine imkan sağlanacak'' şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ HEYECANLA BEKLİYORUZ

Bakan Özvar ''1,5 yıl öncesinde üniversitelerimizde nasıl yüz yüze eğitim yapıyorsak bu sene de eğitim öğretim bu şekilde başlatılacak. Öğrencilerimizi heyecanla üniversitelerimize bekliyoruz.'' dedi. 

Özvar ifadelerini, ''Kovid-19 ile alakalı dijital yönetim usulünü üniversitelere getirmiş oluyoruz. Üniversitelerimiz, Kovid-19 ile ilgili anlık dijital verileri Sağlık Bakanlığından alabilecekler. Böylelikle üniversitelerimiz, kendi öğrenci ve öğretim elemanı nüfusu ile ilgili salgının seyrini yakından izleyebilecekler.'' şeklinde sürdürdü.

EĞİTİMİN YÜZDE 40'I UZAKTAN 

Derslerin yüzde 40'ının uzaktan eğitimle sürdürüleceğine değinen Özvar, ''Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Böylece üniversitelerimizde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleri ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek.'' dedi.

AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Özvar konuşmalarını aşı çağrısı yaparak, ''Üniversitelerimizin tüm bileşenlerinin aşı olmasını bekliyoruz. Eğer aşı konusunda hassasiyet gösterirlerse, öğrencilerimiz aşılarını olurlarsa, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederlerse bizler üniversitelerde yüz yüze eğitim öğretimi çok daha rahat çok daha sağlıklı bir şekilde yürütebiliriz.'' şeklinde sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal