YÖK Başkanı Açıkladı! YKS Ertelendi mi?

Yeni tip coronavirüs salgını, eğitim ve sınav sisteminde önemli değişikliklere gidilmesine sebebiyet verdi. Bu yönde flaş bir açıklamada bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç YKS'nin ertelendiğini duyurdu.

26.03.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:37)

Yeni tip coronavirüs salgını, eğitim ve sınav sisteminde önemli değişikliklere gidilmesine sebebiyet verdi. Bu yönde flaş bir açıklamada bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YKS'nin ertelendiğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihlerinle değişiklik yapıldığını, sınavın 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Prof. Dr. Yekta Saraç, söz konusu açıklamayı coronavirüsle ilgili alınan önlemlere yönelik gerçekleştirdiği basın açıklamasında duyurdu.

ÜNİVERSİTELERDE TATİL DEVAM EDECEK Mİ?

Başkan Saraç, üniversitelerde bu sene bahar döneminde eğitimin sadece uzaktan, açık öğretim ve dijital ortamdan devam edeceğini açıkladı. Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze öğretim yapılmayacak" diye konuştu.

Uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı derslerin yaz aylarında telefi eğitimleriyle tamamlanacağını vurgulayan Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da düzenleneceğine işaret etti.

Öte yandan YKS sorularının MEB tarafından düzenleneceği bilgisi de açıklamada söz konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal