YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri kimlere verilir, şartları neler? YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuru işlemleri

YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular an itibariyle başladı. Başvuru işlemlerinin detaylarını öğrenmek isteyen kişilerin arama motorları üzerinden araştırmaları sürüyor. Peki YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri kimlere verilir, şartları neler? Yanıtı haberimizde...

26.04.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-16:51) YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri kimlere verilir, şartları neler? YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuru işlemleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri başvuruları başladı. Pek çok kategoride bir çok başarılı ismin ödül sahibi olacağı YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ne başvuru yapmak isteyenler ‘’YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri kimlere verilir, şartları neler?’’ gibi soruları arama motorları üzerinden araştırıyor.

YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri kimlere verilir, şartları neler?

YÖK’ün yaptığı açıklamata göre YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri ‘’Bireysel’’, ‘’Kurumsal’’ ve ‘’Özel Alan’’ olmak üzere üç ana bölüm altında 11 kategoride sahiplerine teslim edilecek.

Bireysel ödüllerde fen ve mühendislik bilimleri, güzel sanatlar ve mimarlık, sağlık ve spor bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler olmak üzere 4 farklı kategoride verilecek olan ‘’Yılın Doktora Tezi Ödülü’’ sahiplerini bulacak. Ödüllere başvuru yapmak isteyenlerin bizzat kendilerinin ve tez danışmanlarının başvuru yapması gerekiyor.

Kurumsal ödüller bölümünde ise "dijital dönüşüm ve büyük veri çalışmaları", "toplumsal sorumluluk", "uluslararası iş birliği", "üniversite-iş dünyası iş birliği" ve "yerel kalkınmaya katkı" adlarıyla toplamda 5 kategoride ödül verilmesi planlanıyor.

YÖK Üstün Başarı Ödülleri

Özel alan ödülleri ise ‘’Milli Yenilik Ödülü’’ ve ‘’Bilim Diplomasisi’’ olarak sahiplerine teslim edilecek. Bu kategoride yer alacak kişiler tamamen öğretim elemanları olacak. Bu kategoriye başvuru yapacak öğretim elemanlarının tezlerini bir önceki yılda tamamlamış olması gerekiyor.

YÖK Üstün Başarılı Ödülleri şartlarının detayları için odul.yok.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvurular için istenen belgeler ise şu şekilde:

Başvuru Formu

Doktora Tez Sahibinin Özgeçmişi

Doktora Tez Danışmanı Özgeçmişi

Başvuru Gerekçe Raporu

Doktora Tezi/Sanatta Yeterlik Tezi/Sanatta Yeterlik Raporu

Mezuniyet Belgesi

Güzel Sanatlar ve Mimarlık kategorisinde başvuru yapacak adaylar isteğe bağlı olarak Doktora Tezi/Sanatta Yeterlik Tezi/Sanatta Yeterlik Raporu kapsamında hazırladıkları sergi, proje, resital, konser, tasarım, temsil gibi çalışmalarına ait video, resim, dosya vb. dökümanları YÖK’ün internet sitesine yükleyebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal