Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır? Yoğurdun saça faydaları saymakla bitmiyor

Sağlığıyla ve besleyiciliğiyle dikkat çeken yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Peki Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır? İşte konu hakkında merak edilenler...

24.06.2022-18:16 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-18:16) Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır? Yoğurdun saça faydaları saymakla bitmiyor

İçerisinde bulundurduğu A, B12, B16 gibi oldukça yararlı vitamin ve mineralleri bulunduran yoğurt, Türk geleneksel lezzetlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Öyle ki sağlığıyla ve besleyiciliğiyle dikkat çeken yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Tadıyla oldukça sevilen yoğurt, aynı zamanda saç bakımında da ciddi faydalar sağlıyor. İnsanlar yoğurdun saça sürülmesinin ne gibi faydalar sağladığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır?

Yoğurtla saç bakımı nasıl yapılır?

Bir çok insan saçlarının dökülmesinden şikayetçidir. İçerdiği B5 ve D vitaminleri sayesinde yoğurt da saç dökülmesinin giderilmesinde kullanılabiliyor. Yoğurdu saç bakımında kullanmak için yoğurt içerikli bir maske hazırlayabilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı yoğurt ile 3 yemek kaşığı çemen tohumunu karıştırdıktan sonra ortaya çıkan karışımı saç diplerine sürebilirsiniz. 1 saat beklettikten sonra ise saçınızı yıkamayı ve durulamayı unutmayın.

Yoğurtla saç bakımı

Yoğurdun saça faydaları nelerdir?

Yoğurtta bulunan yüksek protein miktarı sayesinde saçlarını daha güçlü ve sağlıklı olacak. The Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) tarafından yapılan araştırmaya göre 1 ila 3 yaş arasındaki çocukların en az 13 gram, 4 ila 8 gram arasındaki çocukların en az 19 gram, 13 ila 34 yaş aralığındaki kişilerin ise 34 gram protein alması gerekiyor. Kadınlarda ise 14 yaş ve üzerindekilerin ise en az 46 gram proteine ihtiyacı bulunuyor. Protein sadece kilo verme veya kilo anlamında değil saçların güçlü kalması için önem taşıyor.

Yoğurdun faydaları arasında nemlendirici olması da gösterilebilir. 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 2 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağını karıştırıp 1 saat boyunca saçınızda beklettikten sonra saçını şampuan ile yıkayın ve durulayın. Aradaki farkı göreceksiniz.

Kepeği tedavi etmek adına da yoğurdu kullanabilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı kadar yoğurdu saç diplerine sürerek 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ise şampuan ile saçlarını yıkayın ve durulayın.

Kimyasal boyaların görevini de üstlenen yoğurt sayesinde saçlarınızın rengini de açabilirsiniz. Bunun için iki yemek kaşığı limon suyu ile 1 su bardağı kadar yoğurdu karıştırıp saçlarınızın diplerine sürün. Yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı yıkamayı ve durulamayı unutmayın. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal