Yoğun kar yağışı Doğu’yu esir aldı! 102 noktaya ulaşılamıyor

Van'ın kırsal bölgelerinde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Hakkari, Bitlis ve Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 102 yerleşim biriminin yolu kardan kapandı.

26.12.2023-12:57 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-17:07) Yoğun kar yağışı Doğu’yu esir aldı! 102 noktaya ulaşılamıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 451 mahalle ve mezra yolu kardan kapandı. Kapanan yolların 360’ı karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, geri kalan mahalle ve mezralar için çalışmalara devam edildi.

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te yollar kapandı.

Hakkari, Bitlis ve Muş olumsuz hava şartlarından etkilendi

Hakkari İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle kapanan 32 yerleşim biriminden 31'nin yolu karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu açıldı. Ekipler, ulaşımın sağlanamadığı Şemdinli'ye bağlı Alan köyü yolunun açılması için çalışmalarını sürdürdü.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar nedeniyle 10 köye ulaşımın sağlanamadığını belirtti. Dünden bu yana 39 köy yolunu açtıklarını bildiren Kurtkan, kalan yollarda karla mücadele ekiplerinin çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte etkili olan kar nedeniyle kapanan 41 köy yolunu açtıklarını belirtti. Ekiplerin köy yollarında genişletme çalışması yürüttüğünü ifade eden Yentür, acil durumlar için de gerekli önlemlerin alındığını aktardı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal