YKS'de kol saati yasak mı, sınava kol saati alınıyor mu?

Hafta sonu gerçekleşecek üniversite sınavı için saatler kalmasıyla beraber YKS için belirlenen kurallar araştırılmaya başlandı. Saat takibi için kol saati ile sınava girmek isteyen adaylar kol saatinin yasak olup olmadığını araştırmaktadır. ÖSYM binasında adayların yanında olmaması gereken eşyalar nelerdir? Kol saati YKS sınavında yasak mı? Kol saati ile YKS'ye girebilir mi? İşte detaylar...

17.06.2022-19:42 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-19:42) YKS'de kol saati yasak mı, sınava kol saati alınıyor mu?

2022 YKS 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecektir. Üniversite sınavı üzerinden baraj uygulaması kaldırılırken bu sene talep artış gösterdi. ÖSYM sınavı için geçerli olan kurallar belirlenirken sınava girecek olan adaylar yanlarında neler bulundurup bulunduramayacağı merak edilmektedir. 2022 YKS sınavında ter dökecek adaylar kol saati takabilir mi? Kol saati olan YKS'ye girebilir mi?

Kol saatiyle YKS'ye girilir mi?

ÖSYM tarafına sorulan birçok sorular arasında YKS'ye saat ile girilip girilemeyeceği merak konusu oldu. ÖSYM bu sorular hakkında açıklamalarda bulundu. ÖSYM her sınav sınıfına bir duvar saati asmasıyla adayların kol saatine gerek kalmamaktadır. Sınava kurallara uymayanların sınavı geçersiz sayılacaktır.

YKS'de kol saati yasak mı?

ÖSYM tarafından sınava alınamayacak eşyaların listesi belirlendi. Bu yasak olan eşyalar arasında kol saati de bulunmaktadır. Kol saati ile sınava girmek isteyen vatandaşların çıkarmadığı müddetçe sınav alanına girişi yapılamaz.

YKS kol saati yasak mı?

YKS'de emanetçi var mı?

ÖSYM tarafından belirlenen kurallar üzerinden sınavın yapılacağı okulda emanetçiler olmayacaktır. Kılavuzda yer alan yasaklı eşyalar sınav yerine alınmayacaktır bu durumdan ise adaylar mesul olacaktır.

2022 YKS sınavında hangi eşyalar yasak?

Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, kağıt/madeni para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla,Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal