YKS'ye hazırlananlar dikkat: TYT, AYT ve YDT için Türkiye geneli çevrim içi deneme sınavı başlıyor!

Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini belirlemelerini ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla "YKS'ye Doğru 2024" adı altında Türkiye geneli çevrim içi deneme sınavı düzenlenecek.

24.05.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-10:40) YKS'ye hazırlananlar dikkat: TYT, AYT ve YDT için Türkiye geneli çevrim içi deneme sınavı başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan bu deneme sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç aşamada yapılacak. Deneme sınavı TYT için 25 Mayıs, AYT için 26 Mayıs ve YDT için 27 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Öğrenciler, belirtilen tarihlerde istedikleri zaman dilimlerinde sınava girebilecekler. Sınav sonuçları ve sıralamaları ise 28 Mayıs 2024 tarihinde aynı sistem üzerinden saat 10.00 itibarıyla açıklanacak.


Sınavda yer alacak sorular, YKS'nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun olarak alan uzmanları tarafından hazırlanmıştır. Öğrenciler, sınav sonuçlarını öğrenmenin yanı sıra, soru çözümlerini de Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Youtube sayfasında bulabilecekler. Ayrıca, uzmanlar tarafından öğrencilere yönelik rehberlik yayını da Youtube üzerinden gerçekleştirilecek.


Tarih açıklandı

Deneme sınavına erişim ise 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden sağlanabilecek. Bu sınavın, öğrencilerin YKS'ye daha iyi hazırlanmalarına ve sınav stratejilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal