YKS tercihleri başladı mı, ne zaman başlıyor? YKS tercihi nasıl yapılır? ÖSYM YKS tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS tercihleri bugün başlıyor. Hayalindeki üniversiteye gitmeyi isteyen adaylar, YKS tercihlerinin başlayıp başlamadığını araştırıyor. Peki, YKS tercihleri başladı mı? Saat kaçta başlayacak? YKS tercihleri kaç gün sürecek? YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

27.07.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-09:09)

YKS sınavına giren 3 milyonu aşkın aday, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün söylediği 27 Temmuz yani bugün tercihlerini yapacak. Tercih heyecanı yaşayan milyonlarca aday, YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki, YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri saat kaçta başlayacak ve nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

YKS tercihleri başladı mı?

ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre YKS tercihleri bugün yani 27 Temmuz 2022 Çarşamba başlayarak 5 Ağustos 2022 Cuma günü son buluyor. On gün devam edecek tercihler ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılabilecek.

YÖK Atlas tercih robotu nasıl çalışıyor?

Son dört senenin taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türünde ki taban başarı sıraları, şehir, üniversite türü, burs oranı, öğretim türü gibi detaylarla arama yapma fırsatı, sisteme girince kolaylıkla görüntülenebilir.

YKS tercih robotunun kullanılması için ilk olarak sisteme giriş yapmak gerekiyor. Sistemde ilk ekrandan ayrıntılı ve hızlıca tercih robotu bilgilerine ulaşabileceksiniz.

Buradan detaylı tercih robotu ekranını seçmeniz halinde başarı sıralamasını ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz.

 yks tercih

Hızlı YKS tercih robotu ekranını seçmeniz halinde ise üniversite bilgilerine doğrudan ulaşabileceğiniz tabloya erişiminiz mümkün olacaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, TYT/AYT netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşmanız mümkün.

 yks tercihleri

YKS tercih hakkı kaç tane?

ÖSYM kılavuzunda verilen bilgiye göre her aday maksimum 24 tercih yapabiliyor.

Adayların yerleştirmesi nasıl yapılacak?

Adaylar, Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;

a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2022-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal