YKS sınavında oje yasak mı? Üniversite sınavına ojeli girilir mi, yasak mı?

ÖSYM tarafından gerçekleşen üniversite sınavına gitmek isteyenler için hazırlanan YKS sınavı bu hafta sonu yapılacak. YKS' de oje yasak mı? YKS sınavında adayların yanlarında getirmeyeceği araç, gereçler nelerdir? İşte ayrıntılar.

17.06.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-16:31) YKS sınavında oje yasak mı? Üniversite sınavına ojeli girilir mi, yasak mı?

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavı bu hafta sonu gerçekleşecektir. YKS sınavı için birçok soru merak edilmektedir. Bunlardan biri de YKS sınavında oje yasak mı? sorusudur.

YKS ojeli gelmek yasak mı?

YKS sınavında adaylar şu eşyaları yanlarında bulundurmamalıdırlar. Bunlar:

-Saatler, elde tutulan cihazlar, sözlük işlevli elektronik cihazlar, hesap makineleri vb. her türlü bilgisayar işlevine sahip cihazlar

-Kalemler, silgiler, kalemtıraşlar, kağıtlar, defterler, kitaplar, ders notları, sözlükler, dergiler, gazeteler vb. yayınlar, pusula, iletki, cetvel, hesap makinesi vb. eşyalar

-Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, Bluetooth kablosuz iletişim vb. cihazlar; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtar, her türlü araba anahtarı, plastik ve metal eşyalar (boncuklu/boncuksuz eşarp iğneleri, kağıt/madeni paralar, anahtarsız normal anahtarlar, tutucular, basit tokalı kemerler, basit kordon tokalı ve basit delme hariç), her türlü elektronik ekipman / mekanik ekipman ve çağrı cihazları, telsizler, kameralar vb. ile araçlar, güneş gözlüğü (şeffaf/numaralı lensler hariç), banka/kredi kartları vb. dahil her türlü plastik ve cam

-Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri

-Kutu/şişe içerisinde ilaçlarla sınava gelinmesi kesinlikle yasaktır.

Engelli ve sağlık durumu olan adayların  'ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI'  bölümünü incelemeleri gerekir.

YKS

Sınavın yapılacağı bina girişlerinde adaylar ve sınav görevlileri güvenlik görevlileri tarafından elle ya da dedektör ile aranacaktır. Sınava kişisel eşyaları ile gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacaktır. Sınavdan önce, sınav sırasında veya sonrasında sınavın yapıldığı binada bu tür araç ve gereçlere sahip olduğu tespit edilen adaylar geçersiz sayılacaktır. ÖSYM gerekli görürse sınav günü sınav binalarında sinyal kesici kullanılabilir. Binalar/sınav odaları ÖSYM tarafından kurulan güvenlik kameraları ile izlenecektir. Denetim raporunun yanı sıra gerekirse kamera kaydı da delil olarak kullanılacaktır.

ÖSYM, YKS sınavında ojenin yasak olup olmadığına dair bir bilgi paylaşmadı. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal