YKS sınavına araba anahtarı yasak mı, serbest mi?

18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS sınavında adayların merak ettiği bir konu da 'araba anahtarı ile sınava girilir mi?' sorusudur. ÖSYM YKS sınavında araba anahtarı yasak mı? YKS sınavında yasak olan eşyalar nelerdir? İşte ayrıntılar.

17.06.2022-21:59 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-21:59) YKS sınavına araba anahtarı yasak mı, serbest mi?

YKS sınavına çok az bir zaman kaldı. Sınava girecek olan adaylar sınava anahtar ile girip girilmeyeceğini merak etmekte ve araştırmaktadırlar. Kendi özel arabası ile sınava gelecek olan adaylar araba anahtarı ile sınava girilir mi sorusuna yanıt aramaktadırlar. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün konu ile ilgili açıklama yaptı. Daha önceden açıklama yapan ÖSYM Başkanı ev anahtarı ile sınava girilebileceğini duyurmuştu.

Ülkemizde 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde ÖSYM tarafından YKS sınavı gerçekleşecektir. Bu yıl YKS sınavına 3 milyondan fazla kişinin gireceği beklenilmektedir. Sınava girecek olan adaylar sınavda yanlarında bulundurmaları gereken eşyaları araştırmaya başladılar. Bunlardan biri de araba anahtarı ile sınava girilip girilmeyeceğidir.

YKS' ye araba anahtarıyla girilir mi?

ÖSYM'nin daha önceden yaptığı sınavlarda ev ya da araba anahtarlarında zorluklar yaşanmıştı. Adaylar, ev anahtarı veya araba anahtarlarını kime teslim edecekleri konusunda zorlandıkları için ÖSYM tarafından yanında getirilmesi yasak olan maddeler arasında ev/araba anahtarları maddesi çıkarıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: 'Bu yasaklar ile adayların ev anahtarı, seyahat kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacakları için sınavın bitimine kadar beklemesi gerekiyor. Toplu taşıma ile sınav binalarına giriş ve dönüşte sorun yaşamamak ve olası sorunları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık' dedi.

YKS sınavında araba anahtarlarının serbest olup olmadığı ise daha açıklanmadı.

YKS

YKS sınavında emanetçiler açık mı?

ÖSYM tarafından belirlenen kurallar neticesinde okullarda emanetçiler olmayacak. Bu yüzden adaylar yasak olan eşyaları yanlarında bulundurmamaları gerekmektedir.

YKS 2022 hangi araç/gereç yasak?

Sınavda adaylar emanetçi olmadığı için şunları yanlarında bulundurmamalılar:

-Çantalar, cüzdanlar, cep telefonları, her türlü saat, Bluetooth kablosuz iletişim vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtarlar, her türlü araba anahtarı, plastik ve metal eşyalar (boncuklu/boncuksuz eşarp iğneleri, kağıt/madeni paralar, anahtarsız normal anahtarlar, tutucular, basit tokalı kemerler, basit toka ve basit delme hariç), her türlü elektronik ekipman / mekanik ekipman ve çağrı cihazları, telsizler, kameralar vb. ile araçlar, güneş gözlüğü (şeffaf/numaralı lensler hariç), banka/kredi kartları vb. dahil her türlü plastik ve cam. kart

-Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, kağıt, defter, kitap, sınıf notları, sözlük, dergiler, gazeteler vb. yayınlar, pusula, iletki, cetvel, hesap makinesi vb.

-Her türlü kesici delici aletler, silah

-Saat, sözlük işlevi gören elektronik cihaz, cep bilgisayarı, hesap makinesi

-Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri

-Kutu/şişe içinde ilaçla gelinmesi

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal