YKS 2023 maskelenmiş depresyon sorusu yanıtı nedir? Maskelenmiş depresyon nedir, ne anlama gelir?

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’deki bazı sorular gündeme damgasını vurdu. Bu sorulardan birisi olan maskelenmiş depresyon sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen öğrenciler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki YKS 2023 maskelenmiş depresyon sorusu yanıtı nedir? Maskelenmiş depresyon nedir, ne anlama gelir? İşte maskelenmiş depresyon sorusu yanıtı...

17.06.2023-16:47 - (Son Güncelleme: 17.06.2023-16:47)

Milyonlarca adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün sabah saatlerinde yapıldı. Öğrencilerin dikkatlerini çeken sorular arasında ise maskelenmiş depresyon sorusu yer aldı. Sorunun yanıtını merak edenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki YKS 2023 maskelenmiş depresyon sorusu yanıtı nedir? Maskelenmiş depresyon nedir, ne anlama gelir? 

Maskelenmiş depresyon nedir?

Maskelenmiş depresyon, klasik depresyon belirtilerinin bedensel belirtili haline verilen addır. 

Maskeli depresyonda belirtiler çok çeşitlidir, bütün vücut sistemleri ve fonksiyonları ile ilgili olabilir ancak en sık görülenleri baş ağrısı, bel, sırt, boyun, eklem ağrıları, gezici vücut ağrıları olmak üzere halsizlik, yorgunluk, bitkinlik baş dönmesi, kulak çınlaması, nefes darlığı, çarpıntı, sindirim sistemi şikayetleri, bulantı, şişkinlik solunum sistemi sorunları, cilt sorunları, cinsel şikayetler, vs. dir. Ama asıl altta yatan neden depresyondur. Bu grup hastalar, başlangıçta bedensel şikayetlerle psikiyatri dışı hekimlere başvurur, doktor doktor gezer ve durmadan bir sürü tetkikler yaptırırlar ama somut bir sonuca ulaşamazlar.

Maskelenmiş Depresyon

YKS kolay mıydı zor muydu?

YKS 2023 hakkında sosyal medya hesaplarında yapılan yorumlardan bazılar şu şekilde:

"Sınava 3. girişim ve ilk defa Türkçe bu kadar zordu."

"Masanın üzerindeki kahve fincanını almak ne kadar zor olabilirki ?" Kahve fincanından da soğudum. (Buna benzer bir cümleyle başlayan paragraf sorusu.)"

"Sınav fenaydı fena matematikteki o florasan sorusu var ya en az 20 dakika bakıştık onunla."

"Herhalde bu sınavında en meşhur sorusu "ıhlamurlar çiçek açtığı zaman"herkesin ağzında bu soru. "

"45 tane felsefe sorusu çözdüm inanamıyorum. Bir Türkçe bu kadar felsefik olamaz."

YKS 2023 sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal