Yiyen bir daha bırakamıyor: Yurt dışından getirdiği tohumla kısa sürede 20 bin lira kazandı

Bursa’da yaşan girişimcinin yurt dışından getirdiği siyah tohumlara talep giderek artıyor. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği siyah tohumdan kısa sürede 20 bin lira kazandı. İşte detaylar…

10.09.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 03.05.2023-16:10) Yiyen bir daha bırakamıyor: Yurt dışından getirdiği tohumla kısa sürede 20 bin lira kazandı

Tohumunu yurt dışından getiren Bursalı girişimci siyah nohut ekti. Nohuttun hasadını yaptıktan sonra büyük ilgi gördüğünü, esnaftan gelen siparişlerin arttığını ve kısa sürede 20 bin TL kazandığını dile getiren Serdar Çelik, siyah nohuttun oldukça faydalı olduğunu belirtti.

Beyaz nohuttan daha çok talep görüyor

Siyah nohuttun beyaz nohutta göre daha faydalı olduğunu, içindeki besin değerlerinin daha fazla olduğunu dile getiren Çelik, siyah nohut alanların giderek arttığını belirtti. 

Siyah nohut satışından 20 bin lira kazandı!

Taleplerin artması üzerine kısa sürede 500 kilo siyah nohut satışı yapmaya başlayan Çelik, kilosu 40 lira olan siyah nohuttan 20 bin lira kazandırdı. Elindeki siyah nohudun kısa sürede tükenmesini beklediğini, gelecek yıl daha fazla siyah nohut ekimi yapacağını söyledi.

"Yiyen tekrar geliyor”

Türkiye’de siyah nohuttun pek bilinmediğin ancak yiyenlerin tekrar siyah nohut almak için geldiklerine dikkat çeken Çelik, "Ben uzun yıllardır aktar olarak hizmet veriyorum. Dükkanımda çeşitli bakliyat ürünleri de satmaktayım. Ayrıca sattığım ürünleri çoğunu üretimini yapıyorum. Siyah nohudu geçtiğimiz yıl ektik, ürünleri satmaya başladık. Vatandaşlar çok beğendi, siyah nohudun lezzeti çok güzel. Yiyen bir daha gelip alıyor. Kilosunu 40 liradan satıyorum, gelecek yıl daha fazla ekeceğim" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal