Yine şaşırtmadılar: CHP ve HDP grubu Meclis'teki oturma eyleminde yan yana

CHP'nin TİP'li Can Atalay ile ilgili mecliste düzenlediği oturma eylemine HDP grubundan da destek geldi. Kol kola eylem yapan HDP-CHP birlikte poz verdi.

10.11.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 10.11.2023-17:30)

Yargıtay'ın TİP'li Can Atalay ile ilgili AYM'nin kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin TBMM'de eylem başlatan CHP'li vekillere HDP tarafından da destek geldi. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında hak mahrumiyeti kararı verdiği Can Atalay'ın dosyası, Anayasa Mahkemesi tarafından İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde olduğunu belirterek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.

CHP

Yargıtay, AYM'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti

AYM'nin ‘Anayasa'yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını’ belirten Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay hakkında ihlal kararı verirken, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu. Yaşanan gelişme gündemde büyük yankı uyandırdı.

CHP'nin eylemine HDP grubundan destek

Birçok siyasetçi ve hukukçulardan da peş peşe açıklamalar gelirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başladı. CHP'nin bu eylemine HDP'den destek geldi.

CHP

Birlikte poz verdiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile milletvekilleri, Genel Kurul'da HDP'li vekillerle bir araya gelerek birlikte poz verdiler. Sosyal medya hesabından bu pozu paylaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eyleme ilişkin yaptığı açıklamasında ise şu sözleri kaydetti:

‘’Eylemimize DP'den, HDP'den 10 milletvekili, TİP milletvekilleri ve CHP milletvekilleri eylemimize desteklerini açıkladılar. Her bir destek son derece kıymetli. Bu aşamadan itibaren CHP grubu, Genel Kurul'da nöbetçi milletvekillerini bırakarak bu eylemi aralıksız sürdürecek.’’

CHP

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal