Yine Hedefte! Genel Müdürden ASELSAN Katar'a Satıldı İddialarına Yanıt

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Cumhuriyet Gazetesi'nin 'ASELSAN Katar'lı oldu' başlıklı haberine ilişkin ‘Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır’ diyerek iddiaları yalanlandı.

18.12.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-17:34)

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Cumhuriyet Gazetesi'nin 'ASELSAN Katar'lı oldu' başlıklı haberine ilişkin ‘Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır’ diyerek iddiaları yalanlandı. Türk savunma sanayinin en önemli yapı taşı olan Aselsan’ın, Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuru yaparak, ‘ASELSAN QATAR’ markasını tescil ettirdiği bildirildi.  Markanın tescili, Türk Marka ve Patent Kurumu'nun resmi Marka İlan Bülteni'nde yayınlandı ve herkese duyurulmuş oldu. Bu duyurunun yapılmasının hemen ardından 'Aselsan Katarlı oldu' iddiası bir anda meydana çıktı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ‘şirketin Katarlı olduğu’ iddia edilerek yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, gerçek dışı iddialar ve bunlarla ilgili yapılmış olan haber ve paylaşımlara yönelik hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

RUTİN BİR UYGULAMA

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün yapmış olduğu açıklamanın devamı şu şekilde: Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açmış olduğu ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir.

MİLLETİMİZE HAKSIZLIKTIR

Bahsi geçmekte olan ASELSAN QSTP-B adlı Katar’daki şubemiz %100 ASELSAN’a ait olup 19 Ocak 2021 tarihinde KAP’ta herkese duyurulmuştur. Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır ve bunu yapmak milletimize haksızlıktır. Aselsan hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak  göstererek yapılmış olan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz işleme konulmuştur. Aselsan'ın uluslararası faaliyetleri kapsamında bir dizi adım atıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: ‘Katar ve Körfez Bölgesi'nde güvenilir bir savunma ve teknoloji şirketi olarak, uzun yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artış göstermesi sebebiyle sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı, artan operasyonel kapasiteyi yerinde desteklemeyi ve ileri teknoloji savunma çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satış sonrası destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz’ dedi. ‘Bu faaliyetlerimiz sadece Katar ve Körfez Bölgesi'nde sınırlı kalmayıp, Azerbaycan'da yerleşik olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyette bulunan ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz’ şeklinde konuştu. ‘Yakın dönemde benzer faaliyetlerimizi sürdürmek amacıyla Ukrayna'da aynı kapsamda bir Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezi hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz’dedi. 2021 yılında faaliyete geçirdiğimiz Aselsan Ukraine, Aselsan Pakistan ve Aselsan Katar MRO merkezlerimiz, herhangi bir yerli veya yabancı ortaklıkla kurulmamış olup, yüzde 100 ASELSAN AŞ iştirakleri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bahse konu olan merkezlerde herhangi bir Ar-Ge faaliyeti ve ürün üretimi yapılmamakta olup, belirtilen şekilde satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, yerel müşteri ile daha yakın irtibat kurabilmek amacıyla yapılandırılmışlardır denildi. Açıklamada, Aselsan’ın yurt içi ve dışı iştirakleri, sermaye ve ortaklık yapısına dair tüm açıklamaların şeffaf bir şekilde ASELSAN AŞ web sitesinde her yıl yayınlanan Faaliyet Raporu'nda kamuya duyurulmuş olduğu bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal