Yıllık izinlerde yeni karar! Resmi Gazete açıkladı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller ile ilgili yıllık izin için yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Büyük ölçekli bilgi işlem birimlerindeki sözleşmeli bilişim personelinin, çalıştığı dönem içerisindeki kullanmadığı yıllık izinler ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre personele, devam eden sözleşme döneminde, eski izinleri kullanma hakkı verildi.

09.08.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 09.08.2022-11:14) Yıllık izinlerde yeni karar! Resmi Gazete açıkladı

Kamuda çalışan pek çok sayıda personeli ilgilendiren yıllık izin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak konu ile ilgili yeni bir dönem başladı. Alınan karara göre kullanılmayan izinler artık personelin bir sonraki sözleşme dönemine aktarabilecek.

Resmi Gazete açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Kurum ve Kuruluşlarının büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde sözleşmeli bilişim personeli istihdamına ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmenliği, Resmi Gazete açıklanarak yürürlüğe girdi.

Eski izinler kullanılabilecek

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarında kurulu olan büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde istihdam edilen bilişim personelinin, sözleşme dönemi içerisinde kullanılmayan izinlerini, müteakip sözleşme döneminde kullanılabilmesinin önü açıldı.

Önceki dönemden eski izinler düşecek ve ödeme yapılmayacak

Önceki dönemden eski izinler düşecek ve ödeme yapılmayacak

Cari sözleşme dönemi ile bir önceki sözleşme dönemi hariç, önceki sözleşme dönemlerine ait kullanılmayan izin hakları ise düşecek ve kullanılmayan izinler karşılığı bir ödeme yapılmayacak.

Bu fakülte mezunları istihdam edilecek

Öte yandan Bakanlığın Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmenliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kurumda eğitim, fen, fen-edebiyat, görsel sanatlar, güzel sanatlar ile sanat ve tasarım fakültelerinden mezun olanlar da istihdam edilebilecek.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal