Yılın son Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ekşiliğinde toplanıyor: Asgari ücret bugün belli olacak

2023 yılının son Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek. Önemli başlıkların yer aldığı toplantının an gündemi ise asgari ücret olacak. İşte Kabine toplantısına dair detaylar…

27.12.2023-09:05 - (Son Güncelleme: 27.12.2023-17:41) Yılın son Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ekşiliğinde toplanıyor: Asgari ücret bugün belli olacak

Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısında bugün; ekonomi ve terörle mücadele konularına öncelik verilecek. Milyonlarca kişi ise bugün gerçekleşen olacak Kabine toplantısı sonrası yapılacak, Asgari Ücret açıklamasını beklemeye başladı. 

Yılın son Kabinesi bugün toplanıyor 

AA’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek toplantıda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de müfredat değişikliği ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor. Kabinede "İsrail'in Gazze'deki katliamı ve Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği" de detayları ile ele alınacak.

2024 asgari ücret bugün belli olacak

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret de Kabinenin önemli başlıkları arasında. Geçtiğimiz hafta başından itibaren yapılan toplantılar sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 asgari ücret ile ilgili yapacağı açıklamaya çevrildi. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın toplantıda sunum yapması bekleniyor.

Terörle mücadele Kabinenin gündeminde 

Toplantının en önemi gündem maddeleri arasında terörle mücadele de yer alıyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürülen terörle mücadele operasyonları ile Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki son gelişimler değerlendirilecek.

Gazze’deki zulme sessiz kalınmayacak

Toplantıda dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak. İsrail'in Gazze soykırımındaki son durum, Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik girişimler ve Gazze'ye yönelik Türkiye'nin yardım faaliyetleri değerlendirilecek.

İsveç'in NATO üyeliği ile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve Karadeniz tahıl girişiminin yeniden başlaması için atılacak adımların toplantıda ele alınması bekleniyor.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal