Yılın İlk Sabah Namazı İçin Vatandaşlar Bir Araya Geldi! Ayasofya Camii Dolup Taştı

Yeni yılın ilk sabah namazında vatandaşlar Ayasofya Camii’ne akın etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da aralarında olduğu namazda cami içine sığmayan vatandaşlar dışarıda saf tuttu.

01.01.2022-10:52 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-10:52)

Ayasofya Camii, yılın ilk sabah namazında dolup taştı. Camii içinde yer bulamayan vatandaşlar namazlarını dışarıda kıldı. Birçok kişinin katıldığı namazda, dualar edildi, salavatlar ve tekbirler getirildi. 

Sabah namazını Ayasofya Camii’nde kılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘Milletimiz sabah namazında buluştu. 2022 yılının hayırla geçmesi ve bütün insanlara hayırlı olması için camilerimizde dualar ettik. Kur'an-ı Kerim okuduk’ ifadelerini kullandı. 

YILIN İLK SABAH NAMAZINDA CAMİİ DOLUP TAŞTI

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde, yılın ilk günündeki ‘Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız’ buluşmasına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cemaate Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra sabah namazını kıldırdı. Yoğun ilgi gören buluşmada, cami içinde yer bulamayan vatandaşlar namazlarını dışarıda kılmak zorunda kaldı. 


AYASOFYA CEMAATİNE KAVUŞTU

Yılın ilk sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul gibi aziz bir şehri fethedebilmek için birçok insanın geçmişte mücadele ettiğini ifade ederek, ‘Ama bu müjde Fatih Sultan Mehmet'e nasip oldu. İçinde bulunduğumuz bu büyük mabet Ayasofya, 86 yıl bugünü bekleyen, bir buçuk yıl önce temmuz ayında açılan fethin bir sembolü olarak, fethin yadigarı olarak, İstanbul'un ortasında merkezinde Müslümanlarla buluştu. Geçen yıl da tekrar cemaatine kavuştu, yeniden ibadete açıldı’ dedi. 

Konuşmasında ‘Bu sabah burada, fethin sembolü olan bu camide Mekke'nin fethini andık. Hazreti Peygamberi andık’ diye konuşan Erbaş, ‘Allah Resulüne nasıl Mekke'nin fethi nasip olmuşsa, ecdadımıza da İstanbul'un fethi nasip oldu. Fethin sembolü olan Ayasofya'da buluştuk. Cenab-ı Hak günümüzü hayırlı eylesin, yılımızı hayırlı eylesin, fethimizi hayırlı eylesin. Bizleri içinde bulunduğumuz her türlü sıkıntıdan muhafaza eylesin. Salgın hastalıktan muhafaza eylesin inşallah’ diye konuştu. 


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşlara seslendiği konuşmasının ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da duaya eşlik etti. Erbaş, geçen yılın pandemi sebebiyle dünyada büyük sıkıntılara yol açtığını ifade ederek, ‘2022 yılı öncelikle bu salgın hastalığın ortadan kalkması için bir vesile olur, bunun için dua ediyoruz’ diye konuştu. 

TÜM CAMİLERDE VATANDAŞLAR SABAH NAMAZI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Yılın ilk sabah namazında ülke genelindeki camilerde, vatandaşlar sabah namazını kılmak için bir araya geldiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milletimiz sabah namazında buluştu. 2022 yılının hayırla geçmesi ve bütün insanlara hayırlı olması için camilerimizde dualar ettik. Kur'an-ı Kerim okuduk. Aynı zamanda Mekke'nin fethi olarak 1 Ocak'ı değerlendiriyoruz.

Fetihle ilgili yeni bir ruh, yeni bir heyecanla bu yıla başlamak istedik. Mekke'nin fethinden sonra binlerce beldenin İslamlaşması, bütün bunları yeniden camilerimizde andık. Fethin sembolü olan Ayasofya'da binlerce kardeşimizle sabah namazını eda ettik. Allah kabul eylesin. Fetih ruhlu gençler yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin. Günümüz, sabahımız ve yılımız hayırlı olsun’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal