Yılbaşını Kutlamak Günah mı?

Yılbaşı kutlamak günah mı? Bu konu Müslümanların her yıl düzenli olarak araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Yılbaşı kutlamak günah mıdır?

15.02.2021-11:42 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-11:42) Yılbaşını Kutlamak Günah mı?

Yılbaşı kutlamanın günah olup olmadığı en merak edilen konular arasında gelmektedir. Bazı din adamları yılbaşı kutlamalarının kesinlikle yasak olduğunu savunsa da bazı din adamları yılbaşının yeni yıl için olduğu ve dua edilerek geçirildiğine herhangi bir yasak veya günahının olmadığını söylemektedirler. Peki yılbaşı kutlamak günah mıdır?

YILBAŞI KUTLAMAK GÜNAH MIDIR?

İslam dininde yılbaşı ile ilgili pek çok fetva bulunsa da her yıl yılın son zamanları yılbaşı kutlamanın günah olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alır. 

'İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah`tan korkup sakının...’ (Mâide, 5/2)

‘Zulüm yapanlara en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah`tan başka velileriniz de yoktur, sonra yardım da göremezsiniz.’ (Hûd, 11/113)

‘O (Allah) size Kitapta: 'Allah`ın ayetlerine küfredildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze geçip dalıncaya dek onlarla oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz.' diye indirdi. Doğrusu Allah münafıkların da, kâfirlerin de tümünü cehennemde toplayacaktır.’ (Nisâ, 4/140)

‘Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır.’ (Ebu Davûd, Libas 4)

‘İbn Haldun da konuyla ilgili olarak önemli tarihi gerçeklere parmak başar. Mağlupların galipleri taklit etme psikolojisi yaşadıklarını anlatır.’ (İbn Haldun, Mukaddime, I/374-375)

Hadislerde sık sık bu konu ile ilgili pek çok kayıt yer alırken yılbaşı kutlaması dinimizde yasak olarak görülmese de noel kutlaması Hristiyan inancı olduğu için dinimizce yasaklanmıştır. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal