Yılbaşında Yurt Genelinde Asayiş Denetimi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre kısıtlama saatlerinde trafik başta olmak üzere genel asayişi denetlemek üzere 45 bin 22 ekip görev yapacak.

31.12.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 31.12.2020-17:47) Yılbaşında Yurt Genelinde Asayiş Denetimi!

Sokağa çıkma yasağına saatler kala yeni bir genelge yayımlayan İçişleri Bakanlığı denetimlerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Yılbaşı tedbirleri kapsamında havadan ve denizden yürütülen denetimlere ağırlık verilecek. Kolluk birimlerince görevlendirilen toplam 113 uçar unsur (helikopter ve drone) ile havadan, 109 yüzer unsur ile de denizden denetim çalışmaları sürdürülecek.''

Yılbaşı olduğu için sokağa çıkma yasağının ihlal edilme olasılığı artıyor...

Bu sebeple trafiği sıkıca kontrol etmeyi planlayan İçişleri Bakanlığı yasağa saatler kala yeni bir genelge yayımladı.

Bakanlık genelgesinde yılbaşı olduğu için artması planlanan genel güvenlik, asayiş, terör, trafik, düzensiz göç/göçmen kaçakçılık olaylarının denetleneceği kaydedildi.

Söz konusu genelgede denetimlerin 31 Aralık saat 18.00'da başlayacağı kaydedildi.

1 Ocak'ta devam edecek kontrollerin 45 bin 22 ekiple yapılacağı aktarıldı. Bu personellerden 14 bin 729’u trafikte görev yapacağı aktarıldı.

Öte yandan sevk ve kontrolü yapmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sahada olacak.

Soylu'nun yanı sıra bizzat kontrol yapacak yetkili isimler şöyle sıralandı:

Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy İzmir’de, Muhterem İnce İstanbul’da, Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil Konya ve Aksaray’da, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş Eskişehir ve Bursa’da, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir İstanbul’da, Göç İdaresi Genel Müdürü Dr. Savaş Ünlü Şanlıurfa’da, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Halis Zafer Koç Kırıkkale’de, yer alacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal