Yılanlar Çoğaldı Kapanlara Talep Arttı

Şanlıurfa’da hava sıcaklarının artmasıyla, yıların çoğalması da arttı. Yıların artmasından korkup endişelenen halk yılan kapanlarına yöneldi.

21.08.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-17:04)

28 yıldır marangozluk yapan Bedih Karataş, yemin kokusuna gelen yılanın çıkamayacağı şekilde tasarlanan el yapımı kapanlarına talebin arttığını söyledi. Tanesi 80 liradan satılan kapanlara sadece Şanlıurfa değil, Türkiye'nin birçok kentinden de talep olduğunu ifade etti. 

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDEN TALEP VAR 

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması ile birlikte kırsal bölgelerde sıkça yılanlar görülmeye başlandığı söylendi. Yılanların insanlara ve hayvanlara zarar vermesinden endişe edenler, marangozlar tarafından hazırlanan kapanlardan satın aldıkları belirlendi. Şanlıurfa'da marangozluk yapan ve yılanların hareket etmesini engelleyen kapan üreten Bedih Karataş, "Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle köy ve kırsal bölgelerde yılanlar sıkça görülmeye başlandı. Bu durumdan korkan ve tedirgin olanlar da bizlerden kapan sipariş ediyor. El emeğiyle yaptığımız kapanlar, içindeki yemin kokusuna gelen yılanın hareket alanını kısıtlıyor ve dışarı çıkmasına engel oluyor" ifadelerine bulundu. 

Yıllardır kapan yaptığını belirten Karataş, tanesini 80 liradan sattıkları kapanlara sadece Şanlıurfa değil, Türkiye'nin değişik kentlerinden de talep geldiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal