Yıkılan Binalarla Alakalı Gözaltına Alınan Şahıslar Adliyeye Sevk edildi

İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan binalarla alakalı gözaltına alınan içlerinde müteahhitlerin de olduğu dokuz zanlı, adliyeye sevk edildi.

05.11.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-10:35) Yıkılan Binalarla Alakalı Gözaltına Alınan Şahıslar Adliyeye Sevk edildi

İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan binalarla alakalı yakalanan içlerinde müteahhitlerin de olduğu dokuz zanlı, adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan O.A, Ş.A, E.İ, M.Y, R.Y, N.B, Ç.D., T.A ile H.H.Ö'nün işlemleri sonlandırıldı.

Şüphelilere, sağlık kontrolü yapıldıktan sonra adliyeye götürüldü. Zanlıların verdiği ilk ifadelerinde, apartmanları dönemin mevzuatına uygun yaptıklarını iddia ettikleri kaydedildi.

Yağcıoğlu Apartmanı müteahhiti Ş.A. adliyeye alınırken, 'Bir şey söyleyecek misiniz?' ifadesini kullanan gazetecilere, 'Ne söyleyeyim? Kolanlar kaydırılmış.' ifadeleriyle yanıt verdi.

ARANAN ZANLI YOĞUM BAKIMDA

Diğer taraftan Emrah Apartmanı ile ilgili hakkında gözaltı kararı olan müteahhit M.B.U'nun depremden yaralı halde kurtulduğu ve hala yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Gelini ve torunlarını depremde kaybettiği ifade edilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumu dikkate alındığı ve Savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı getirilerek özgür bırakıldığı aktarıldı.

Depremde yıkılan ve ağır hasar alan binaları inşa edenler ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla soruşturma başlatılmış, 11 zanlı ile ilgili yakalama kararı alınmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, 2 Kasım tarihinde Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni sorumlu O.A, Cumhuriyet Sitesi B ile C blokların fenni sorumlusu E.İ,  market yapı sahibi M.Y., Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y, ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni sorumlusu N.B, Emrah Apartmanı fenni sorumlusu T.A, Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ile Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö. yakalanmıştı.

Yakalama kararı alınan iki zanlının yakalanması için de operasyon başlatılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal