Yeşilırmak'ta Balık Ölümleri!

Türkiye’nin doğa harikası ve önemli su havzalarından olan Yeşilırmak’ta korkutan görüntüler oluştu.

03.10.2021-15:27 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-15:27) Yeşilırmak'ta Balık Ölümleri!

Yeşilırmak'ın Amasya'dan geçen bölümünde balık ölümleri yaşanmaya başlandı. Irmağın, Kızseki mevkiinden geçen bölümünde, suyun renginin değişmesinin ardından yüzeye çok sayıda balık çıktı.

YEŞİLIRMAK’TA BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANMAYA BAŞLANDI

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre Türkiye’nin doğa harikası ve önemli su havzalarından olan Yeşilırmak’ta korkutan görüntüler oluştu. Yeşilırmak’ta balık ölümleri yaşanmaya başlandı. Ölü balıkların kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar, yetkililere haber verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ırmağın renginin koyulaşması ve yavru balıkların yanı sıra ağırlığı yaklaşık bir kilogramı bulan ölü balıkların kıyıya vurmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

KONU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE DEVAM ETMEKTEDİR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada ‘Yapılan değerlendirme sonucunda, söz konusu yerde meydana gelen balık ölümlerine, sudaki çözünmüş oksijen miktarının balıkların tolere edemeyeceği değerlerin altına ani olarak düşmesi sonucu ortaya çıkan 'oksijen yetersizliğinin' neden olduğu anlaşılmaktadır. Su numunelerinin analiz sonuçları geldikten sonra tekrar değerlendirilecek olup konuyla ilgili çalışmalar titizlikle devam etmektedir’ ifadelerine yer verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal