18.12.2023-15:46 (Son Güncelleme:18.12.2023-15:46)


1

Yeşilçam'ın efsane yönetmeni Yılmaz Atadeniz'in acı kaybı sanat dünyasını yasa boğarken Atadeniz için "Enteresan filmlere imza atan" diyerek başsağlığı mesajı paylaşan Zafer Algöz'e ünlü yönetmenin kızından tepki geldi.



2

"Çirkin Kral" başta olmak üzere tamı tamına 110 filmin yönetmenliğini, 33 filmin de senaristliğini üstlenen Yeşilçam'ın usta ismi Yılmaz Atadeniz, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 91 yaşında yaşama hayata gözlerini yumdu.



3

Bebek Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilen 91 yaşındaki usta yönetmenin vefatı sanat dünyasını yasa boğarken usta yönetmen için sevenlerinden ve sanatçı dostlarından çok sayıda taziye mesajı geldi.



4

Atadeniz'i anmak isteyenlerden biri olan Zafer Algöz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki aldı. Usta ismin fotoğrafını paylaşarak "Yeşilçam'ın enteresan filmlere imza atan yönetmeni Yılmaz Atadeniz ağabeyimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullanan Algöz'e, Atadeniz'in kızından tepki geldi.



5

"Enteresan" sözünü anlamlandıramayan Yılmaz Atadeniz'in kızı Işık Atadeniz, Zafer Algöz'e tepki göstererek sert sözler kullandı. Babasının bugüne dek imza attığı başarılara dikkat çeken Işık Atadeniz, şu sözleri kaydetti:



6

"Bu sözlerini tiyatro altyapılı ve vizyonlu bir sanatçıya yakıştıramadığım gibi son derece talihsiz ve cahilce bir açıklama yapmış. Çok üzücü, kendilerini kınıyorum. Yılmaz Atadeniz gibi sinemaya değerli eserler üretmiş, senelerce emek vermiş bir yönetmene bu yakıştırmayı yapmamalıydı."



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr