Yeşil Çaylı Sıra Dışı Tarifler

Yeşil çay hayranlarına ve asla yeşil çaydan kopamam diyenlere göre bir haberimiz var. İçinde yeşil çay olan birbirinden farklı tarifleri sizler için derledik. Yeşil çayla hangi tarifler yapılır?

30.03.2021-14:45 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-14:45) Yeşil Çaylı Sıra Dışı Tarifler

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı yeşil çay, içerisinde bir çok sayıda antioksidan ve vücuda fayda sağlayan mikro bileşenleri barındırıyor. Yeşil çay sayesinde vücudun zinde kalmasına, günlük fonksiyonlarının sorunsuz bir şekilde yerine getiriliyor. Yeşil çay tutkunlarına özel sıra dışı tarifler. 

YEŞİL ÇAYLI LİMONATA TARİFİ

Limonatayı seviyorsanız, yeşil çaylı bu tarifi de seveceksiniz. Yeşil çaylı limonata, yalnızca yağ yakıcı özelliğiyle değil, vücuttan toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. 

YEŞİL ÇAYLI LİMONATA İÇİN MALZEMELER

2 bardak su, 1 sallama yeşil çay, 2-3 çay kaşığı bal, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 çubuk tarçın.

2 bardak suyu bir tencereye alıp ocağa ısınmaya bırakın. Daha sonra limonu yıkadıktan sonra kabuğunu rendeleyip ocaktaki suya katın. Tarçın çubuğu da bu tencereye atıp tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp sallama çayı içine attıktan sonra tekrar kapağı kapatıp 3 veya 5 dakika bekletip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çayı süzüp kabuğunu rendelediğimiz limonu çaya sıkıp karıştırıyoruz. İsterseniz çaya bal da ekleyebilirsiniz. 

YEŞİL ÇAYLI SICAK BEYAZ ÇİKOLATA

Soğuk kış akşamlarında insanın içini ısıtacak harika bir sıcak çikolata deneyimi. Sıradanın dışına çıkmak isteyenler için birebir olan bu sıcak çikolatanın aroması biraz farklı.

YEŞİL ÇAYLI SICAK BEYAZ ÇİKOLATA MALZEMELER

180 ml badem sütü, 180 ml normal süt, 1 tutam tuz, 140 gram beyaz çikolata (doğranmış), 1 tatlı kaşığı matcha tozu.

Sütleri büyükçe bir cezveye koyup kaynayacak sıcaklığa geldiğinde beyaz çikolatayı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz. Matcha tozunu çözüp ekledikten sonra karıştırıyoruz (eğer el blenderınız varsa birkaç saniye çırpın, matcha’nın çözülmesini sağlayın). Kupalara koyup servis edebilirsiniz. 

YEŞİL ÇAYLI VE BAHARATLI PUDİNG

Yeşil çaylı ve baharatlı puding, tatlı isteyen ama düşük kalorili beslenmeye çalışanlara birebir.

YEŞİL ÇAYLI VE BAHARATLI PUDİNG MALZEMELER

4 poşet yeşil çay, 2 parça taze zencefil, yarım çubuk tarçın, 1 tane kuru nar gülü, 3 tane karanfil, 6 tane kakule tohumu, 1.5 litre süt,3 adet yumurta sarısı, 3 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 3 küçük parka tereyağı. Üzeri için ise yarım paket krema, rendelenmiş limon kabuğu, 1 yemek kaşığı toz şeker.

Bir tülbentin içerisine taze zencefil, çubuk tarçın, nar gülü, kakule tohumu, karanfil koyup ince bir iple ağzını bağlıyoruz. Bir tencerenin içerisine sütü ekleyip içerisine hazırladığımız Baharat karışımıyla yeşil çayları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayan sütün altını kapatıp malzemeler tadını iyice versin diye karıştırıyoruz. Bir karıştırma kabının içine yumurta sarılarını alıp üzerine un ve nişasta ekleyip çırpa teli ile çırpıyoruz. Karışım hazır olunca baharatlı sütümüzden bir kepçe alıp karışıma ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Birkaç kepçe daha alıp çırpmaya devam ediyoruz. Ardından nişastalı karışımı sütün içerisine alıp iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra puding kıvam almaya başlayıncaya kadar içerisine toz vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da pudingi servis edileceği kupalara dağıtıyoruz. Üzeri için ise bir kaba krema ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip katılaşana kadar çırpıyoruz. Kremayı çırparken içine toz şeker ekleyip iyice çırpıyoruz. Soğuyan pudingin üzerine hazırladığımız kremadan ekleyerek servis ediyoruz.

YEŞİL ÇAYLI ICE TEA

Normal bir yeşil çay ve normal bir ice teayi unutun. Lezzeti ile yepyeni bir tarif. Yeşil çaylı ice tea. 

YEŞİL ÇAYLI ICE TEA MALZEMELER

3 yemek kaşığı yeşil çay, 2 adet limon, 2.5 su bardağı soğuk su, 1 litre önceden kaynatılmış soğuk su, 1 sap taze nane, 10 adet buz, 5 veya 6 yemek kaşığı toz şeker veya tatlandırıcı.

Yeşil çayı 1 litre su ile 10 dakika demliyoruz. Çay demlenirken 2 limonun suyunu sıkıp sürahiye alıyoruz, limon kabukları ve naneyi de sürahiye atıyoruz. Sıcak çayı sürahiye aktarıp tatlandırıcı veya toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Şeker erir erimez çay bulanmasın diye soğuk su ve buzları ekleyip şok soğutmasına maruz bırakıyoruz. Karışımı dolapta 3-4 saat kadar bekletip servise hazır hale getiriyoruz.

YEŞİL ÇAYLI VE AVOKADOLU SMOOTHİE

Yeşil çayı avokado ile birleştirmek vücuda yüksek miktarda antioksidan, protein ve temel yağ asitleri alınmasını sağlıyor. Enerjiyi artırmanın yanında metabolizmayı da hızlandıran smoothie, açlığı kontrol edip sindirimi geliştirmeye de yardım eder.

YEŞİL ÇAYLI VE AVOKADOLU SMOOTHİE MALZEMELER

10 gram yeşil çay (1 çorba kaşığı), yarım su bardağı su, yarım avokado, 1 adet muz.

Suyu kaynatıp içine yeşil çayı ekledikten sonra yarım saat bekletin. Daha sonra bu karışımı süzüp avokado ile muzu homojen bir içecek elde edene kadar karıştırıyoruz ve içeceğimiz servise hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal