Yerli ve milli kaynaklarla üretilen Kızılelma’dan bir başarı daha: Rekor sürede uçtu

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BAYKAR Kızılelma’dan bir başarı daha. İnsansız savaş uçağı olan Kızılelma, 5'inci sistem tanımlama testini başarıyla geçti. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma’nın başarısını anlattığı video yayınladı.

19.04.2023-12:17 - (Son Güncelleme: 19.04.2023-12:25)

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Kızılelma, bir testi daha başarı ile tamamladı. Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, , Kızılelma'nın 5'inci sistem tanımlama testini başarıyla tamamladığını açıkladı.

AA’da yer alan habere göre; Yerli ve milli imkanlar ile üretilen, insansız savaş uçağı, yüksek hızlara çıkarak icra edilen Sistem Tanımlama Testi'nde Bayraktar Kızılelma ilk kez iniş takımlarını gövde içine alarak yüksek hızlarda yaptığı manevra testlerini başarıyla tamamladı. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma’nın başarısına dair yayımladığı videoda, “kuruluş tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının uçuş test kampanyası planlanan doğrultuda devam ediyor” ifadelerine yer verdi. 

Kızılelma’dan bir başarı daha 

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı bugün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde daha yüksek hızlarda ilk kez iniş takımları kapalı olarak gerçekleştirdiği sistem tanımlama ve manevra testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Milli insansız savaş uçağı, test kapsamında pist üzerinden alçak irtifada yüksek hızda geçişler yaptı.

Kızılelma'dan bir başarı daha

Kızılelma’nın seri üretimi 2024’te başlıyor 

BAYKAR’dan yapılan açıklamada; şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar Kızılelma'nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor. Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak TCG Anadolu'nun 10 Nisan'da gerçekleştirilen envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yerini aldı. Törende üretilen ikinci prototipi sergilenen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor. Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA, 17-23 Nisan tarihlerinde İstanbul Sarayburnu Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açılan TCG Anadolu Gemisi'nin uçuş güvertesinde sergilenmeye devam ediyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal