11.03.2021-10:33 (Son Güncelleme:11.03.2021-10:33)


1

ÜST SEGMENT NE OLUR?

ÜST SEGMENT NE OLUR?

Başkan Turnacı, cep telefonunun her zaman temel ihtiyaç olduğunu savunduklarını belirterek, ''Giriş seviyesi modeller önceden vergilerin yüksekliği nedeniyle 3.000 TL seviyelerine çıkmıştı. Ama yerli üretim sonucunda artık normale dönüyor. Türkiye'de şu anda 200 doların altında ithal edilen cihazlarda gözetim belgesi isteniyor.''



2

''Bu durum piyasada bu cihazların da 200 dolarlık vergi dilimine girmesine neden oluyordu. Yerli üretimde gözetim belgesi istenmediği ve gümrük vergisinden muafiyet geldiği için vergi maliyetleri düşüyor ve cep telefonları çok daha uygun fiyata satılıyor'' dedi.



3

Kemal Turnacı, tüketicilerin yüksek fiyatlı cep telefonu segmentinde de düşüş olacağı beklentisine girdiğini fakat bu modellerin Türkiye'de üretilmemesi sebebiyle fiyatta herhangi bir düşüş beklenmediğini de belirtti.



4

'MADE IN TURKEY' YAZIYOR

'MADE IN TURKEY' YAZIYOR

Türkiye'de üretilmeye başlanan cep telefonlarının kutularında 'Made in Turkey', 'Assembled in Turkey' yazılarının da olduğu dikkat çekiyor. Samsung'un giriş seviyesi modeli A01'in kutusunda da Türkiye yapımı olduğu yazıyor. Oppo'nun da cep telefonu kutularında benzer yazı ve işaret olduğu da görülüyor.



5

XIAOMI DE DÜŞÜRECEK

XIAOMI DE DÜŞÜRECEK

Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk de, İstanbul Avcılar'daki fabrikada üretime başladıklarını hatırlatarak, yeni modellerin nisan ayında raflarda olacağını söyledi. Senede 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacaklarını aktaran Öztürk, ''Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor. Avcılar'da bulunan ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretimimiz olacak. 2 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz''dedi.



6

Yeni modellerle beraber fiyatların da düşeceğini aktaran Öztürk, ''Her modelde değil ama Türkiye'de üretilen modellerde yüzde 10 - 15 indirim söz konusu olacak'' diye konuştu.



7

OPPO MART SONU

OPPO MART SONU

Diğer cep telefon markaları da üretim planlarını devam ettiriyor. İstanbul Tuzla'da üretime başlayan Oppo'nun mart ayı sonu yerli modellerini piyasaya sürmesi beklenirken, Tecno, TCL ve Vivo'nun ise Türkiye'de üretime bir ay gecikmeli başlayacağı öğrenildi. Bürokratik sıkıntılar sebebiyle üretimin Tecno ve TCL'de mayıs ayına, Vivo'da ise haziran ayına kayacağı konuşuluyor.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR