Yerli uçak Kızılelma’dan müjde: Testleri başarıyla geçti

Baykar tarafından geliştirilen yerli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın taksi ve koşu testini tamamladığı öğrenildi. İşte haberin detayları...

20.11.2022-14:35 - (Son Güncelleme: 20.11.2022-14:35)

Savunma sanayisinin en önemli parçalarından birisi olan, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’dan müjdeli haber geldi. Kızılelma’nın geliştiricisi olan Baykar’ın yaptığı açıklamaya göre, uçak taksi ve koşu testlerini başarıyla tamamladı.

Selçuk Bayraktar’dan Kızılelma paylaşımı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar geçtiğimiz aylarda Kızılelma'nın ilk motor entegrasyon testini başarıyla tamamladığını duyurmuştu. Bugün yer testlerini geçtiği açıklanan Kızılelma'nın piste çıktığı ilk videosu da Bayraktar'dan geldi.

Bayraktar Kızılelma

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; Kızılelma’nın ilk uçuş tarihi, daha önce 2023 yılı olarak açıklanmıştı. Ancak Baykar, taksi testlerinin başarılı geçmesi durumunda vakit kaybetmeden ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı’nın ilk uçuşu, hava şartlarına da bağlı olarak gelecek hafta veyahut Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilebilir.

Öte yandan BAYKAR'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamladı. Bu önemli gelişmeyle ilgili detaylı görüntüyü gün içinde paylaşacağız."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal