Yerli SİHA’dan büyük başarı: Bayraktar TB2 Büyük Taarruz üzerine ay yıldız çizdi

Yerli ve milli SİHA Bayraktar TB2’den büyük bir başarı geldi. Bayraktar TB2, Büyük Taarruz’un yapıldığı bölgenin üzerine ay yıldız rotası çizdi. İşte detaylar...

30.08.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 30.08.2022-17:05) Yerli SİHA’dan büyük başarı: Bayraktar TB2 Büyük Taarruz üzerine ay yıldız çizdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm ülkede büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu önemli günün 100. yıl dönümünde bir çok ilde olduğu gibi Kütahya’da da etkinlikler düzenlendi. Baykar tarafından düzenlenen gösteriye yerli ve milli SİHA Bayraktar TB2 damgasını vurdu. Alınan bilgilere göre Bayraktar TB2, Kurtuluş Savaşı’nın belki de en büyük muharebesi olan Büyük Taarruz’un gerçekleştiği bölgede ay yıldız çizecek şekilde bir rota belirledi. 

Bayraktar TB2, Büyük Taarruz üzerine ay yıldız çizdi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemi çerçevesinde uçuşu gerçekleştiren Bayraktar TB2'nin Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne hizmet verdiği kaydedildi.

Bayraktar TB2 ay yıldız

Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA), TB2, 2014 yılın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde kendisine yer buldu. 23 ülkeye ihraç edilerek ekonomiye de katkı sağlayan TB2’nin ihraç edildiği ülkeler arasında Ukrayna, Katar, Azerbaycan ve Polonya da bulunuyor. 

Geçen hafta 500 bin uçuş saatini tamamlayan TB2, en uzun süre görev yapan milli hava aracı olma rekorunu elinde bulundurmaya devam ediyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal