Yerli otomobilde heyecanlandıran gelişme! Togg'a iş birliği teklifi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin ve beraberindeki heyetle görüşmede bir araya geldi.

10.05.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-17:49)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin ve beraberindeki heyetle gerçekleşen görüşme sonrası yapılan açıklamada, Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin diplomatik ve ekonomik yönden güçlü ilişkilere sahip olduğunu belirten Varank, iki ülkenin sahip oldu bu ilişkinin Orta Asya’daki diğer ilişkilere örnek teşkil edeceğini vurguladı.

100 milyar dolarlık hedef

Bakan Varank yaptığı açıklamada ülkeler arasında siyasi ilişkileri iyi noktalara getirmeye çalıştıklarını belirterek "Daha önce dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var. Bu hedefe ulaşmak için biraz yolumuz var. Şu anda 3 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz var ama bunu da birçok kanalı geliştirerek artıracağımıza inanıyoruz." diye demeç verdi.

Varank, bugün gerçekleşecek devlet başkanları arasındaki görüşmelerle beraber ticari ilişkilerin nasıl ileriye taşınacağı konusu gündem maddesi olacağını ifade etti. Türkiye'de bulunan teknopark ve start-up tecrübesini Kazakistan ile paylaşmayı önemsediklerini sözlerine ekledi.

Togg

Ekonomilerin girişimcilik ve teknoloji tabanlı şirketler üzerinde inşa edilmesinin önemli yeri olduğunu belirten Varank, bugün imzalanacak olan iş birliği anlaşmalarının da bu minvalde hizmet edeceğini dile getirdi.

İki ülke arasında gerçekleşen ilişkileri daha iyi hale taşıyacaklarını vurgulayan Varank, "Ülkelerimiz arasındaki potansiyeli açığa çıkaracak işleri beraberce geliştireceğiz. İki ülkenin potansiyeli de yüksek. Çok daha müreffeh iki ülkeyi beraberce iş birliği içinde yakalamış olacağız." Diye demeçlerine ekledi.

İş birliği yapmaktan mutluluk duyarız

Dün gerçekleşen Bilişim Vadisi ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Mussin, Türkiye'de bilgi teknolojileri sektörünün pandemi sürecinde kendini kanıtladığını ve bu alanlarda iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye topraklarından çıkan Trendyol ve Hepsiburada gibi dijital platformları da incelediklerini belirten Mussin, Türk mallarının Kazakistan'da fazla rehavet gördüğünü, dijital platformlarla iş birliği sağlanmasıyla iki ülkenin ekonomik refahı için faydalı olacağını belirtti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal