Yerli otomobil TOGG’un üretimi hız kesmeden devam ediyor: Fabrikadan açıklama geldi

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, Gemlik fabrikasında aralıksız üretilmeye devam ediyor. Üretimde 250 robot bulunan TOGG fabrikasından paylaşımlar geldi.

26.08.2023-09:50 - (Son Güncelleme: 26.08.2023-10:00) Yerli otomobil TOGG’un üretimi hız kesmeden devam ediyor: Fabrikadan açıklama geldi

Avrupa ülkelerinde de talep gören yerli Otomobil TOGG için Gemlik fabrikasında üretim aralıksız devam ediyor. Üretim bandında 250 robotun bulunduğu fabrika 100 araçlık kapasiteye ulaşmış durumda.

Gemlik fabrikasında TOGG mesaisi

Akşam’da yer alan habere göre; Proje halindeyken bile muhalefet konusundan eleştirilerin hedefi olan TOGG, Gemlik fabrikasında üretilmeye devam ediyor. Büyük beğeni toplayan TOGG’a talepte oldukça fazla. 

Üretimde 250 robot kullanılıyor

Üretimdeki aşamaları görmek için TOGG Gemlik fabrikasını ziyaret eden Akşam Gazetesi muhabirleri, üretim kampüslerin teknolojik üstünlüğü ile dikkat çektiğini belirtti. Yerli otomobilin üretim bandında 250 robot kullanılıyor. . Araçlar boyanırken etrafa uçucu organik bileşenler salınıyor. Bu salınan maddeler daha sonra çevreye zarar olmaması için yüksek ısıda yok ediliyor. Fakat bu da ekstra maliyet oluşturuyor. Bu kampüste 5 gr/m²'den az 'uçucu organik bileşen' salımı gerçekleşmekte. Bu miktar Türkiye'deki yasal sınırın 9'da 1'i, Avrupa'daki yasal sınırın ise 7'de 1'.

Otomasyon oranı yüzde 90

Akşam.com’dan Serdar Sağlam’ın yazısında; “Sürdürülebilir üretim son yıllarda artık hepimiz için bir tercihten öte mecburiyet halini almış durumda. Togg kampüsü bu konuda da oldukça önemli adımlar atmış. Tamamen dijital çalışma prensiplerine göre kurulmuş olan kampüste kağıtsız iş yapılıyor. En üst düzeyde otomasyon sistemleriyle donatılan kampüsün gövde atölyesindeki otomasyon oranı yüzde 90 seviyesinde.

TOGG üretim aşaması

100 bin araç üretilecek

Kampüsün kapasitesi yılda 175 bin. 2030 sonu itibarıyla 1 milyon üretim hedefi bulunuyor. 2023 yılında 28 bin adet üretim olacak ve 2026 yılında yeni akıllı cihazların aile katılmasıyla birlikte kapasite yıllık 100 bin adede ulaşacak. Togg üretim modeli içerisinde ölçek ekonomisi ve işbirliği ön plana çıkıyor. Bazı parçaların üretimine belli bir araç kapasitesine ulaşmalarının ardından başlayacaklarını belirten Togg CEO'su Gürcan Karakaş bölgedeki tedarikçilerle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Üretim tüm hızıyla devam ediyor 

Üretim hattında bulunan gelişmiş robotlar bu alanda tesise gelen gövde kısımlarını hızlı bir şekilde birleştirerek boyahaneye gönderiyor. Çok üst düzeyde otomasyona dayalı sistem hızlı bir şekilde programlanarak yeni modellerin üretimine kolayca geçmeye imkan veriyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal