Yerli otomobil TOGG meclise geldi: 60 yıllık heyecan gerçeğe dönüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2023 bütçe görüşmeleri bugün TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak. Sanayi Bakanı, yerli otomobil TOGG hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

11.12.2022-11:11 - (Son Güncelleme: 11.12.2022-11:11) Yerli otomobil TOGG meclise geldi: 60 yıllık heyecan gerçeğe dönüştü

Sanayi Bakanı Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2023 bütçe görüşmelerine yerli otomobil TOGG ile geldi. Sanayi Bakanı, TBMM Genel Kurulu’nda TOGG başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalardan ve projelerden bahsedecek.

Konuyla ilgili son gelişmeleri CNN Türk Muhabiri Melike Görür aktardı. Görür şu ifadeleri kullandı:

TOGG özellikleri belli oldu

"TOGG, 29 Ekim’de görkemli bir törenle banttan indirilmişti. Otomobili ilk kullanan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuştu. TOGG tarafından yapılan açıklamada ön siparişlerin Şubat 2023’te yapılacağını söylemişti. Kullanıcıların mart ayında piyasaya sürülecek olan TOGG için ne gibi özelliklerinin olduğu da belli oldu. 

Dış renklerine Anadolu, Oltu, Kula, Gemlik, Kapadokya ve Pamukkale isimleri verilmişti. Bakan Varank TOGG’un Anadolu rengini tercih etti. Bakan Varank, TOGG’un yanında objektiflere poz verdi. Yanında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da bulunuyor.  

TOGG ilk kez banttan indirilmesinin ardından Ankara sokaklarında yol aldı ve Meclis’e geldi." 

Yerli otomobil TOGG TBMM

60 yıllık heyecan gerçeğe dönüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TOGG ile geldiği Meclis önünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank'ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye’nin 60 yıllık heyecanı gerçeğe dönüştü. Ben basın mensuplarımızdan da o heyecanı görüyorum. Biz TOGG’dan rica ettik, bütün izinlerimizi aldık, Geçici plakası dahil bugün Meclis’imize Türkiye’nin gurur projesi ile geldik. 60 yıl önce devrim otomobilinin hikayesi Meclis’in önünde son bulmuştu. Birileri öyle bir milli projeyi hazmedememişlerdi. Biz bugün Türkiye’nin otomobilin Meclis’e getirdik. Bütçe görüşmelerimiz var bunlardan bahsedeceğiz. Plan ve bütçe komisyonunda bana laf attılar madem TOGG var neden gelmedin diye. 

Ben de muhalefeti dinliyorum onların tavsiyesine uygun bir şekilde TOGG’u buraya getirdik. Gün boyunca burada olacak değerli milletvekillerimiz görebilecekler. Türkiye’nin otomobili biz vizyon projesi, böyle bir vizyonu koyacak siyasi irade önemli, tabi ki babayiğitlerin, mühendislerimizin büyük emeği var. Sayın Cumhurbaşkanımız baş babayiğit olarak sonuna kadar destekledi. TOGG bugün Meclis’imizin önüne geldi. 

Bindiğiniz aracı kim alacak?

Bu test araçlarından bir tanesi, 29 Ekim’de seri üretim bandından inmeye başladı. Bu araçların hepsi onay almak için üretilen araçlar. Bir test aracı ama seri üretim bandından çıkan test aracı. Seri üretim bandından çıkmayan araçlara test TİP onayı alma şansınız yok. TİP onayı alındığında araçlar satılır hale gelecek. 

Şubat ayında nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını şirket ilan edecek. Mart ayında da araçlar satışa başlayacak. 

Yerli otomobil TOGG TBMM

Bakanlıklar kurulacak mı?

Bakanlıklar bunu kullanmak için sıraya girerler diye düşünüyorum. Çok güzel bir araç size bir güven hissi veriyor. Ben Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Türkiye’de üretilen bir araca binmem gerekiyor diye düşündüm. Türkiye’de üretilen Toyota Corolla hibrit bir araca biniyorum. Sakarya’da üretiliyor. Bakanlar beni sıkıştırıyor ne zaman araç gelecek de biz TOGG’a bineceğiz diye. 

Grup başkanvekillerimize teklif ettim ben direksiyonda sizin olmanız gerekiyor diye. Onlar dediler ki senin şoförlüğünü bir görelim onun için ben getirdim. Burada test etme imkanımız mümkün değil, test için burası uygun değil 600 tane milletvekilimiz var hepsinin binmesi mümkün gözükmüyor. Mart ayında yollarda gördüğümüzde herkes test edecek." 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal