11.02.2021-16:02 (Son Güncelleme:11.02.2021-16:02)


1

Türkiye'nin Otomobili TOGG ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında karşılıklı veri paylaşımı yapılarak sürüş konforu ve meteorolojik verilerin hızlı işlenmesine olanak sağlayacak olan protokol, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi içerisindeki TOGG Merkez Binası'nda düzenlenen tören ile imzalandı.



2

Gebze Bilişim Vadisi'ndeki törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile davetliler katıldı. Programın başlangıcında TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ve Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun tarafından, yapılacak ortak çalışma sayesinde TOGG araçlarının kazanacağı özelliklerin anlatıldığı bir sunum yapıldı.



3

Bu süreçte salgın demeden yasak demeden tüm iş planımızı ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gün geçtikçe ilk aracımızın banttan ineceği o güzel güne adım adım yaklaşıyoruz. 2017'de Sayın Cumhurbaşkanımızın TOBB Genel Kurulu'nda bize bir yaptığı çağrı ile çıktığımız bu yolda vizyoner bir yaklaşım benimsedik.



4

İş modelimizi tasarlarken 21. yüzyılın ve muhtemelen gelecek yüzyılların en kıymetli kaynağı veriyi ve veri işlemeyi modelin merkezine koyduk. Bu yüzdendir ki TOGG için en başından bu yana "Bir araçtan daha fazlası" diyoruz. TOGG, geleceğin gerektirdiği gibi, anlamlandırılabilecek her türlü veriyi işleyecek ve bunu teknolojisini ve ekosistemini geliştirmek için kullanacak. Bugün aslında bunun somut bir örneğini ortaya koyuyoruz.



5

TOGG, aldığı verileri kendi kullanıcısına konfor ve güvenlik olarak sunacak, kullanıcı deneyimini geliştirecek. Bununla da kalmayacak Türkiye'nin dört bir yanında mobil halde bulunan son teknoloji araçlarının ürettiği son derece kıymetli veriyi Meteoroloji'ye anlık aktaracak. Bu fonksiyonuyla TOGG araçları aslında birer mobil Meteorolojik Gözlem Sistemi olacak ve halkımıza hizmet edecek



6

Yakın zamanda başlayan görüşmeler bu birliktelik ile sonuçlanmış oldu. Biz meteoroloji olarak çok ciddi yeniliklere imza attık. Meteoroloji artık veriyi toplayan, veriyi herkese sunan bir kurum olmanın ötesinde, terzi işi, tüm kurumlara iş yapan, proje üreten ve onlara bilgi sağlayan, elindeki bilgileri yorumlayıp, bu yorumlara göre hem ticari hem de kamu kurumlarına faydalı olacak bilgiler üreten bir kurum haline geldi



7

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı değil üreticisi yapma vizyonumuzun nişanelerinden biri olan TOGG, ülkemize büyük heyecan kattı. Milletimizin yüksek bir teveccühle sahip çıktığı Türkiye'nin Otomobili gibi insansız hava araçları ve diğer yerli üretimlerimiz, toplumun tüm kesimlerinde, "Biz bu işi başarırız. Biz bu işi yaparız" fikrini güçlendirdi. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen Milli Uzay Programı da bu özgüvenin bir ürünüdür. Milli Uzay Programımız da aynı TOGG gibi milletimizin bütün kesimleri tarafından sahiplenildi.



8

Yaptıkları iş bakımından dünyada ilk olma özelliğine sahip start-uplar dahi bu sürece dahil olabiliyor. Her yerde ifade ettiğimiz gibi, TOGG projesi bir otomobilden daha çok bir akıllı yaşam teknolojisi. İnovasyon alanında her türlü yeni fikre ve girişime de kapı aralıyor. Bu anlamda TOGG, Türkiye'deki mobilite ekosisteminin gelişmesine liderlik ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR