Yerli Denizaltı Robotu KAŞİF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni doğalgaz rezervini müjdelerken KAŞİF adı verilerin yerli deniz altı robotunun da bahsetti. İşte Kaşif’in özellikleri…

17.10.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-16:45) Yerli Denizaltı Robotu KAŞİF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuna-1 lokasyonunda bulunan rezerve test ve analizler sonucunda 85 milyar metreküp daha ilave edilerek toplam rezervin 405 milyar metreküpe çıktığını duyurdu.

Erdoğan, Fatih Gemisi'nde yerli ve milli imkanlarla üretilen uzaktan kumandalı ileri teknoloji denizaltı robotu "KAŞİF"i de inceledi.

KAŞİF DENİZALTI ROBOTU

Kaşif ismi verilen deniz altı robotu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cihazın yüzlerce metre derinlikte elektrik ve video görüntü ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Kaşif' adını verdiğimiz deniz altı robotu sayesinde yüzlerce metre derinlikte ihtiyaç duyulan elektriği ve video görüntülerini uzaktan kumanda ile elde edebileceğiz. Deniz altı robotumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

DÜNYANIN EN İYİ 5 GEMİSİNDEN BİRİ

Fatih, dünyanın önde gelen en önemli 5 gemisi arasında yer alıyor. 6. nesil olarak tanımlanan Fatih'in sondaj ekipmanları, kuyu kontrol sistemleri, dinamik pozisyonlama sistemleri, gemi iticileri ve gemi jeneratörlerine varıncaya kadar gerekli tüm teknik aksamı yenilendi ve Türkiye'nin yerli ve millî gemisi oldu. Fatih, Akdeniz'de 4 adet derin deniz kuyusunu başarıyla tamamladı. Daha sonra da Karadeniz'e kaydırılan Fatih, Akdeniz'de edindiği tecrübe ile 17 Temmuz'da Ereğli yakınlarında Tuna-1 lokasyonunda sondaj ve arama çalışmalarına başladı.

SON SİSTEM GÜVENLİK

Fatih'in güvenlik sistemi çok ileri seviyede. Sondaj sırasında kuyudan gelebilecek ani gaz çıkışlarını kontrol altına alabilen 7 farklı emniyet vanası ile 15 bin PSİ basınca dayanıklı kuyu başı kontrol sistemi bulunuyor. Sıfır atık sistemi olan gemi, denize hiçbir atık bırakmadan karaya naklediyor.

8 KATLI TEKNOLOJİ HARİKASI

Lokantadan yatakhaneye, hastaneden sinemaya, acil durumda toplanma yerinden, sosyal aktiviteye kadar her yaşam ünitesi bulunan 8 katlı teknoloji harikası Fatih âdeta modern bir küçük şehir gibi. 210 personel kapa-sitesine sahip gemide hâlihazırda 150-180 personel 7/24 saat esasına göre görev yapıyor. Kaptanı Türk olan Fatih'in sondaj operasyon yöneticileri de Türk ekipten oluşuyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal