Yerli araba TOGG fiyatı ne kadar olacak? 2023'te sokaklarda olacak yerli araç TOGG'un fiyatı belli oldu

2023’te sokaklarda olacak yerli araç TOGG’un fiyatı belli oldu. Yerli otomobil için ön sipariş taleplerinin alınmaya başladığı öğrenildi. Peki Yerli araba TOGG fiyatı ne kadar olacak? Yanıtı haberimizde...

13.06.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-12:31) Yerli araba TOGG fiyatı ne kadar olacak? 2023'te sokaklarda olacak yerli araç TOGG'un fiyatı belli oldu

Yıllar önce tanıtılan fakat bir türlü piyasaya sürülmeyen yerli üretim araç TOGG’un 2023 yılında sokaklarda olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyurulmuştu. Bakan Varank’ın yaptığı son açıklamaya göre yerli araç TOGG’un ilk üretilenleri 2022 yılı sonunda devlet adamları tarafından kullanılmaya başlanacak. Yerli otomobil için ön sipariş taleplerinin alınmaya başladığı da alınan bilgiler arasında. Peki Yerli araba TOGG fiyatı ne kadar olacak?

Yerli araba TOGG siparişleri alındı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un 2023 yılında satışının yapılmaya başlayacağını, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını söyledi. AKP’nin Kızılcahamam kampında pek çok milletvekilinin kendilerine TOGG’u satın almak istediklerini söylediklerini ifade eden Bakan Varank, bu talepleri aldıklarını ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtti.

Yerli araba TOGG

Yerli araba TOGG fiyatları ne kadar olacak?

Otomotiv sektörünün takipçilerinden gazeteci Emre Özpeynirci, TOGG fiyatı hakkında, ‘’TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Yazar Fatih Altaylı da TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ile aracın üretildiği fabrikadaki gezisi sonrasında TOGG’un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) civarında olacağını tahmin ettiğini söylemişti. Altaylı, euro kuru 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" demişti. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal