Yerel Yönetimler DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

2022 yılında Dikey Geçiş Sınavına girip okul tercihini yapacak olan adaylar araştırmalarına başladı. Yerel Yönetimler bölümünü tercih etmek isteyen adaylar, bölümün taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini öğrenmek istiyor. Adaylar, 2022 DGS Yerel Yönetimler taban puanları nedir? Kaç kontenjanı var? Gibi soruları araştırarak merak ettikleri konulara yanıt aramaktadır. Peki, 2022 DGS Yerel Yönetimler taban puanları ne kadar? İşte yanıtı…

01.06.2022-21:43 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-21:43) Yerel Yönetimler DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Bölümünü değiştirmek isteyen öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavına girerek sınav sonuçlarına göre bölüm tercihi yapabilmektedir. 2022 yılında DGS’ye giren adaylar tercih edecekleri bölümlerin araştırmasını yapmaya başladı. Yerel Yönetimler bölümünü tercih edecek olan adaylar, bölümün taban puanı ve kontenjan bilgilerini öğrenmeye çalışıyor. Adaylar sıklıkla, 2022 DGS Yerel Yönetimler taban puanları ne kadar? Bölümün kontenjanı ne? Gibi sorulara yanıt arıyor. 

DGS’ye girerek Yerel Yönetimler bölümünü tercih edecek olan adaylar, 2021 DGS Yerel Yönetimler taban puanları ve kontenjan bilgilerine bakarak tercihlerini yapmaktadır. 2021 yılının yerleştirme bilgileri göz önüne alınarak bu sene sınava giren adaylar bölüm tercihlerini yapacaktır. 

DGS Yerel Yönetimler Bölümü 2021- 2022 taban puanları ve kontenjan bilgileri;

Üniversite Adı: MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Devlet Üniversitesi)

Fakülte Adı: Siyasal Bilgiler Fakültesi 

Bölüm Adı: Yerel Yönetimler

Kontenjanı: 5

Taban Puanı: 231,29777

Tavan Puanı: 247,95289 

Yerel Yönetimler DGS 2022

Yerel Yönetimler Bölümü nedir?

Yerel Yönetimler bölümü, kamu yönetimini konu edinir. Devletin kurumlarında işleyişin aksamaması ve düzenin sağlanması hususunda, alanında uzman kişileri yetiştirir. İşleyişte Kamu Yönetimi bölümü ile benzerlikler gösterir. Yerel Yönetimler bölümü; ekonomik, siyasal ve toplumsal dinamikleri anlayıp olayları çözüme kavuşturmaya yönelik hareket eder. Bu bölümden mezun olan bireylerin yerelde ve kent kapsamındaki sorunlara çözüm üretmeleri gerekir. 

Yerel Yönetimler bölümü mezunları; mahalli idarelerde, belediyelerde ve il özel idarelerinde yer alan birçok farklı bölümde çalışan yöneticilerin yardımcıları olabilirler. Yerel Yönetimler bölümünün 2 yıllık önlisan programı bulunmaktadır. 4 yıllık lisans programları da olmakla birlikte Türkiye’de sadece iki üniversite 4 yıllık eğitim vermektedir. Yerel Yönetimler bölümünün eğitim dili Türkçedir. Bölümde okuyacak olan öğrenciler TYT puanına göre yerleştirilmektedir.

Yerel Yönetimler bölümünü tercih edecek olan adaylara; İktisat, Hukukun Temel Kavramları, Yönetim ve Organizasyon, Anayasa Hukuku, Kentsel ve de Çevresel Koruma, Restorasyon ve de Koruma İlkeleri, Kamu Maliyesi, Türk Siyasal Tarihi, Mahalli İdareler Maliyesi, Şehircilik, Belediye, İmar ve Gayrimenkul Mevzuatı, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler ve Vergi Sistemi dersleri verilmektedir. Bölümü okuyan adaylar, 2 yıllık önlisans eğitimini tamamladıktan sonra Dikey Geçiş Sınavına girerek alacakları puana göre 4 yıllık bir eğitim de alabilirler. Yerel Yönetimler bölümü öğrencilerinin DGS puanı ile geçiş yapabilecekleri bölümler;

Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Yerel Yönetimler bölümüdür.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal