'Yeraltındaki Pamukkale'de Masalsı Yolculuk

Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Pamukkale'nin yer altındaki benzeri Kaklık Mağarası, turistleri adeta masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. Denizli kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesi'nde yer alıyor.

05.09.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-11:48) 'Yeraltındaki Pamukkale'de Masalsı Yolculuk

Denizli’de bulunan mağara, yaz kış yaklaşık 32 derece sıcaklığındaki nemli havasıyla misafirlerini ağırlıyor. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu suyun ise bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. İçinde termal su havuzlarının bulunduğu mağara, 2002'den bu yana turizme hizmet veriyor. 

Yalın Ayak Yürüyorlar

Ziyaretçiler, mağaranın yakınında bulunan yüzme havuzu, küçük amfi tiyatro ve kafeteryalarda da vakit geçirebiliyor. Mağaranın doğrudan güneş alan ve sürekli damlayan duvarlarında küçük yapraklı sarmaşık türü bitkileri güzel görüntüler oluşturuyor. Gün ışığı alan mağarada yeşilin değişik tonlarındaki yosunlar, buraya ayrı güzellik katarak ziyaretçilerine güzel bir gezinti fırsatı sunuyor. Mağarayı gezme fırsatı bulan misafirler, burada yalın ayak yürüyerek travertenler içindeki suyla yüzlerini yıkama şansı yakalıyor.

‘Türkiye Gerçekten Zengin Bir Ülke’

Ankara'dan gelen Mesut Türk, mağaranın harika bir yer olduğunu ve bugüne kadar görmediği için üzüldüğünü söyledi. Uşak'tan ailesiyle gelen Caner Bay, 'Harika bir gezi oldu. Herkesin burayı gelip görmesini tavsiye ederim.' diye konuştu. Yeni Zelanda'dan gelen Jony Deirt de 'Burası çok güzel ve büyüleyici bir yer. Gelecek yıl bir daha gelmeyi düşünüyorum.' ifadelerini kullandı. Türkiye'ye ikinci kez gelen Emma Doriyet ise 'Türkiye gerçekten zengin bir ülke. Doğal ve kültürel mirasınız var. Pamukkale beni çok etkilemişti. Yerin altındakini görünce daha çok hayran kaldım.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal