Yeniden Refah Partisi’nde çatlak: Başkan adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi

Yeniden Refah Partisi’nin İzmir’in Bergama ilçesinde aday gösterdiği Belediye Başkan Adayı Mutlu Metin, AK Parti lehine olacak şekilde seçimden çekildiğini duyurdu.

29.03.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-17:00)

Yerel seçimler öncesinde Yeniden Refah Partisi’nde aday krizi yaşanıyor. Partinin İzmir’in Bergama ilçesinde aday gösterdiği Belediye Başkan Adayı Mutlu Metin, AK Parti lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Başkan adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi

Sabah’ta yer alan habere göre; Yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı adayı Sadık Doğruer'e destek verilmesi çağrısında bulunan Metin, kendisini destekleyen Yeniden Refah Partililere Pazar günü yapılacak yerel seçimler için destek çağrısında bulundu. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Bergama'da, şehir merkezinde, kırsalda ve Kozak Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızla, eşimiz, dostumuzla, ticaret yaptığımız arkadaşlarımızla yoğun bir istişare içine girdik.

Bizler bir Bergamalı olarak, Bergama'da yaşayan bir birey olarak, ilçemizin geleceği için, Bergama'mızın bu 5 yıl içinde il olabilirliği, yapılacak hizmetlerin ivedi olarak yapılması, Bergama'mızın sanayileşmesindeki önemli adımların daha hızlı atılması için Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık beyin adına belediye başkan adaylığından çekiliyorum. Bizim için siyaset yeni başlıyor. Bergama'da yapılan bu işlerin çok yakından takipçisi olacağız"

Yeniden Refah Partisi’nde çatlak: Başkan adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi

AK Parti Bergama Belediye Başkanı da destek istedi

Mevcut AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yeniden aday gösterilmemesine rağmen Sadık Doğruer'e destek verdi.

Bergama Belediyesi çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde Koştu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhur İttifakı adayı Sayın Doktor Sadık Doğruer ile bu hizmetler çok daha yüksek bir seviyeye ulaşacaktır. Tabii ki Bergamalı hemşerilerimizin ve sizlerin desteğiyle."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal