Yeniden Refah Partisi detayları açıkladı: ‘AK Parti’den 2 büyükşehir, 35 ilçe istedik’

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bu nedenle YRP, İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarıyla yarışacak. Konu hakkında açıklamada bulunan YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, AK Parti’den görüşmelerde 2 büyükşehir, 35 ilçe istediklerini duyurdu.

09.02.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:38) Yeniden Refah Partisi detayları açıkladı: ‘AK Parti’den 2 büyükşehir, 35 ilçe istedik’

Bir televizyon programının canlı yayınına konuk olarak katılan YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, AK Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinin detaylarına yer verdi. İstanbul ve Ankara adaylarını yarın duyuracaklarını belirten Aydal, ittifak görüşmelerinde AK Parti’den 2 büyükşehir, 35 ilçe istediklerini ifade etti.

tv100’de konuşan Aydal’ın açıklamaları şu şekilde:

‘’İlk iki toplantıda konuşma heyetinin başındaki kişi bendim, bir arkadaşımla gittim. İlk iki toplantıda bizim düşüncelerimizi sordular ama kendileri bir şey söylemediler.

YRP aday

AK Parti’den 2 büyükşehir ve 35 ilçe istedik 

AK Parti'den 2 büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge'nin başkanıyım aynı zamanda.

Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.

İstanbul adayı Elif Erbakan mı olacak?

Prof. Dr. Doğan Aydal, "İstanbul adayınız Elif Erbakan mı?" sorusuna "Dürüst olmak gerekirse hanımefendinin ismini MYK’da teklif eden kişi bendim. Çok güçlü bir kişiliktir. 200 bin kişilik bayan ordusunu çok iyi yönetiyor, yöneticilik vasfı çok iyi. İyi de bir aday olur, bir Erbakan’dır. Nihai karar Sayın Genel Başkan’ın" şeklinde yanıt verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal