Yeniden CHP Saflarına Katılan Cihangir İslam Kimdir?

Geçmiş dönemde Saadet Partisi'nden istifa ettiğini açıklayan Cihangir İslam CHP’ye geçiş yaptı. Son dakika haberlerinden sonra vatandaşlar Cihangir İslam kimdir? Cihangir İslam kaç yaşında? Şeklindeki soruların cevabını merak etmeye başladı.

09.03.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-15:35) Yeniden CHP Saflarına Katılan Cihangir İslam Kimdir?

Cihangir İslam, Saadet Partisi’nden istifa ettikten sonra yeniden CHP'ye geçme kararı aldı. 2018 seçimlerinde CHP sıralarından seçimlere giren Cihangir İslam İstanbul'dan milletvekili seçilmişti. İslam, vekil seçildikten kısa bir süre sonra fikir değiştirip Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi sıralarına geçti.

İslam, Mart 2020’de ise Parti ile görüş ayrılığı yaşandığını belirterek Saadet Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Cihangir İslam, bugün aldığı kararla yeniden CHP saflarına katıldı ve İslam’ın parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Son dakika haberlerinden sonra birçok insan Cihangir İslam’ı merak edip araştırmaya başladı. 

CİHANGİR İSLAM KİMDİR? 

Cihangir İslam 1959 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve Profesördür. İlkokul öğrenimini Adapazarı Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise TED Ankara Kolejinde tamamladı. Cihangir İslam, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi,  Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Felsefe Bölümü ve SUSEM İslami İlimler Programı mezunudur.

Cihangir İslam, Türkiye’deki tıp uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra ABD’ye geçerek Minnesota Üniversitesi, Kanada - Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center'da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı ve fellowship programlarını tamamladı.

Cihangir İslam, geçmiş dönemde Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yaptı.

Cihangir İslam; Mazlumder, Saadet Partisi, HAS PARTİ, Adalet Zemini ve Hak ve Adalet Platformu kurucularındandır. Aynı zamanda Artı TV 45 + 45 Programında eş moderatörlük ve Duvar gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. İslam’ın 100'ün üzerinde bilimsel çalışması ve çeşitli mecralarda yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Cihangir İslam çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir. 3 çocuk babasıdır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal