Yeni Zelanda'da Covid-19 Salgını Sona Erdi

Coronavirüse karşı başarılı bir mücadele veren Yeni Zelanda'da Covid-19'a yakalanan vakaların tamamının iyileştiği, aktif vakanın kalmadığı resmen açıklandı.

08.06.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-13:51) Yeni Zelanda'da Covid-19 Salgını Sona Erdi
Başbakan Ardern, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ashley Bloomfield ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkedeki, Covid-19 tedbirleri, vaka sayıları ve uygulamaya girecek "1. seviye" önlemlerine yönelik açıklama yaptı.

Coronavirüse karşı başarılı bir sürecin yürütüldüğüne işaret eden Devlet Başkanı tüm vakaların iyileştiğini öğrendiğinde "küçük bir dans" yaptığının altına çizerek Başbakan Ardern, "Bu iş bitmedi ama bunun büyük bir başarı olduğunu inkar edemeyiz. Yeni Zelandalılara teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNLEMLER '1.SEVİYEYE İNDİRİLECEK'
Ülkede aktif vaka kalmaması dolayısıyla Covid-19 tedbirlerini "1. seviyeye" indirme zamanının geldiğini söyleyen Ardern, "1. seviyedeki tedbirler altında iş yerlerinizde çalışmak itiyorsanız, bunu şimdi yapabilirsiniz" diye konuştu.

Bununla birlikte sınırların açılmayacağını bildiren Ardern, bu haftadan itibaren ülkeye gireceklerin 14 günlük karantina süresinde iki kez Covid-19 testine tabi tutulacağını belirtti.

Ardern, yarından itibaren yürürlüğe eklenecek yeni kurallar gereği tüm Yeni Zelandalılardan gittikleri yerleri telefonlarındaki uygulamayla veya yazarak kayıt altına almalarını talep etti.

Ardern, "Gelecekte, virüsün küresel durumu ve doğası nedeniyle bir iki vaka görülmesi mümkün olacak. Bu vakaları hızlı şekilde durdurmamız gerekiyor. İstediğimiz son şey uyarı seviyesini tekrar yukarıya çıkartmak." dedi.

Salgının ekonomiyi öngörülenden az ölçüde olumsuz etkilediğini söyleyen Ardern, "Yeni Zelandalıların sağlığını korumakla kalmadık, şimdi ekonomik toparlanmada da bir adım önde başlıyoruz" diye konuştu.

SIKI TEDBİRLER İLERLEMEYİ ENGELLEDİ
Ülkede salgının ilk kez görülmesinin hemen ardından 19 Mart'ta tüm sınırlarını kapatan ve kendi vatandaşları hariç ülkeye tüm girişleri engelleyen Yeni Zelanda, önce "3. seviye" ardından ‘‘4. seviye’’ karantina tedbirlerini hayata geçirdi.

Bu çerçevede, zorunlu ihtiyaçları karşılamayan tüm işletmeler kapatıldı, yurt içi serbest dolaşım kısıtlandı ve tüm toplu etkinlik ve buluşmalar yasaklandı. Vatandaşların yalnızca birlikte yaşadıkları kişilerle sosyal temasta bulunmasına izin verildi.

Başbakan Ardern’in, 27 Nisan'da ülkesinin Covid-19'a mücadelesinin başarı gösterdiğini ilan ettiği ülkede, son 17 gündür yeni vaka görülmedi.

St Margaret's Auckland Hastanesi'nde tedavi gören 50’li yaşlardaki kadın hastanın da bugün iyileşmesi sonucu Yeni Zelanda’da aktif vaka kalmadı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal