Yeni Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Birol Çetin Atandı

FETÖ yanlısı ifadeler kullanması sebebiyle istifasına veren TÜRK Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış'ın yerine Prof. Dr. Birol Çetin görevlendirildi.

23.07.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-11:17) Yeni Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Birol Çetin Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı onayından geçtikten sonra Resmi Gazete'de yerini alan atama kararlarına göre, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Birol Çetin getirildi.

Söz konusu atama, 664 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 24'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci ve 3'üncü maddeleri gereğince kayıtlara geçti.

Önceki gün istifasına veren eski TTK Başkanı Ahmet Yaramış FETÖ için af istemesiyle hem Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem de ülke genelinde büyük tepki görmüştü.

Ahmet Yaramış,'ın tepki çeken ifadeleri tam olarak şöyleydi:

''Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu. Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal