Yeni tosuncuk vakası! 110 bin kişiyi mağdur etti

'Cancri Jewellery' isimli mücevher firmasının, Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırıp sırra kadem bastı. İşte haberin detayları...

07.06.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-12:06)

Yüksek kâr getiren içeride bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı hedefleyen dolandırıcılık sisteminin son adresi ise bir mücevher firması Cancri Jewellery şirketi oldu. Gelen iddialara yönelik yüksek kar vaadine inanan binlerce kişinin parasını resmen yok eden şirket hakkında, yapılan çok sayıda şikayetlerin ardından haciz işlemi başlatılmıştır. 

2021 yılında Türkiye'de açılmış olan ve Ukraynalı Dmytro Pavlenko'nun sahibi olduğu öne sürülen şirket, kısa süre içerisinde 110 bin üyeye kadar ulaştı. Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olacak şekilde 5 ilde şube açan firma, neredeyse 1.5 ay önce ödemeleri durdurdu. 


Haciz işlemi başlatıldı 

Öte yandan şubeler de peş peşe kapandı. Davalardan dolayı, şirketin Kocaeli İzmit ilçesinde yer alan şubesine haciz işlemi başlatıldı. Şirketin diğer illerde bulunan şubelerinde de haciz işlemi yapıldığı bilgisi öğrenildi. 2021 yılında kentin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, gelen iddialara ilişkin bu sayede vatandaşın güvenini kazandı. Ardından şubeler açarak güveni daha da kuvvetlendiren firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı. Sabah'ta yer verilen habere yönelik, Ramazan Bayramı öncesinde ise ödemeler durduruldu, bayram arifesinde de şubeler tek tek kapandı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal