Yeni saadet zinciri kurbanı: Çankırı’dan geldi, 100 milyon TL kaybetti!

Son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Çankırı’dan gelen dolandırıcılık haberinde yine ‘Ponzi Yöntemi’ başarıyla uygulandı. Onlarca kişi kâr vaadiyle kandırılırken, kaybedilen mevlâ ise toplamda 100 milyon TL olduğu bilgisi verildi.

20.01.2024-14:28 - (Son Güncelleme: 20.01.2024-17:45)

Çankırı’da son olarak saadet zincirine kanan 8 kişi, yüksek kâr vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL’sini kaybetti. Bu dolandırıcılıkta yer alan 5 kişi, polis ekiplerinin titiz çalışmaları için sonucu yakalandı. Yakalanan kişilerin toplamda yaklaşık 100 milyon TL’lik vurgun yaptıkları ifade ediliyor.

Çankırı’dan 5 milyon TL kazandılar!

Yaklaşık 1 buçuk yıl faaliyette olan bu ponzi ağı, yüksek kâr vaadiyle vatandaşları dolandırmaya devam etti. Sanıklar; E.T.Ç., N.Ö. .YÇ., Y.Ç. ve S.A. şeklinde kodlanırken, onlarca vatandaşı ağına düşürerek 100 milyon TL kazandığı, bu 100 milyon TL’lik kazancın 5 milyonu Çankırı’dan 8 kişiyi dolandırarak ulaştıkları belirtildi. Çankırı’da görev yapan kişi sayısı da 5 kişi olduğu ifade edildi.  

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü titiz çalıştı!

Çankırı da Ponzi yöntemi

Sisteme dahil olan ancak kar vaadiyle yatırdıkları paraların karşılığını alamayan vatandaşların şikayeti üzerine Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Operasyon hakkında kapsamlı bir çalışma başlatan Çankırı İl Emniyeti, E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç., Y.Ç. ve S.A.  isimlerine ulaştı. Çankırı’daki ağda görev yapanlar; E.T.Ç., Y.Ç. ve N.Ö. isimli şahısların olduğu belirtildi.

Birçok dokümana ulaşıldı!

Operasyon sonrası şahısların evlerinde, suç unsuru olabilecek doküman ve dijital materyallere birlikte dekontlara ulaşıldı. Ayrıca çok sayıda sahte madeni kripto paraya da ulaşıldı. Şahıslar, emniyetteki sorgulamalarının ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi. Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. yurt dışı yasağı getirildi ve emniyette imza verme mecburiyetiyle serbest bırakılırken S.A. ve N.Ö. ise tutuklandı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal