Yeni Partinin Kurulacağı Tarih Belli Oldu

Yeni parti kurulacağı iddiaları gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor. İddiaya göre Ahmet Davutoğlu'nun başını çektiği ekip, mayıs açında deklarasyon yayınlayıp, eylül ayında da resmen partiyi kuracak.

27.02.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-08:50) Yeni Partinin Kurulacağı Tarih Belli Oldu

Ahmet Davutoğlu'nun 31 Mart'ın ardından yeni partiyle alakalı bir açıklama yapacağı kaydedildi. Mayıs ayında kamuoyuna açıklanması düşünülen partinin eylül ayında kurulacağı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geride bıraktığımız günlerde miting meydanlarında "Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Birlikte yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor" diyerek yeni parti arayışlarını gündeme taşıdı. Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği kişi ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ydu. Davutoğlu'nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart'ın ardından bir deklarasyon ile duyuracağı ifade ediliyor.

"İSTERSE AK PARTİ YÜZDE 55 OY ALSIN, BİZ YOLA ÇIKIYORUZ"

Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığına göre; hatta Davutoğlu'nun, "AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz" dediği öğrenildi. Yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluş hazırlığı gerçekleştiriliyor. Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı, AK Partili eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi kişilerin ise bu hareketin içerisinde yer alacağı bildirildi. Yeni Parti hareketinin, AK Parti'den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduğu da öğrenildi. AK Partili eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda olacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna açıklanacak. Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında 'çıkmaza' girdiği ifade edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal