14.07.2022-16:04 (Son Güncelleme:25.12.2023-17:13)


1

Zımpara ile işlem görür

Zımpara ile işlem görür

Daha sonra her pantolon tek tek zımpara ve sprey ile kullanılmış görünmesi için işlem görür. Toplu olarak (50-150 adet bir makinede) yıkanır (renk açığa gittikçe kumaş daha çok yıpranır.



2

Poza taşı ile yıkama

Poza taşı ile yıkama

Çünkü ponza taşı ile yıkama süresi uzar ve pamuğa zarar verebilen ağartıcı miktarı artar) paklanır (nötralizasyon, yumuşatma, kurutma), düğmesi riveti çakılır, ütülenir paketlenir mağazalara gönderilir.



3

Kumaşı

Kumaşı

Dayanıklılık kumaşta bitiyor ve kumaşın da kopyalanmasını önlemek için genel olarak üreticiler kodlar ile hareket ediyor.



4

İçeriği

İçeriği

İçerik (pamuk, polyester, elastan oranı), kendi verdikleri renk ismi, kumaş eni ve birim gramajı dışında bilgi vermezler.



5

Kumaş fiyatları

Kumaş fiyatları

Şöyle söyleyeyim. 120 cm eninde metre fiyatı 1.80 usd olan kumaş da var, 160 cm eninde metre fiyatı 2.80 usd olan kumaş da var, 60 cm eninde (çok dar dikkat edin) metre fiyatı 12 usd üzerinde olan da var.



6

Ucuz fiyatlar

Ucuz fiyatlar

Ucuz markalar, toplu üreten markalar 1.80-2.40usd bandı üzerine çok çıkmaz. Çıksalar da "limited series" "special collection" etiketi ile düşük adetlerde üretirler ve fiyatları normal fiyat bandının üzerinde belli mağazalarda ve internette bulunur genellikle.



7

Kaliteli jean

Kaliteli jean

Son nokta derseniz arayın internette "japanese selvedge denim jeans" diye aratın 800-1000 usd arasında modeller var.



8

Paçası kıvrılır

Paçası kıvrılır

Türkiye'de bulunur mu bilmiyorum. Bunların raconu paçasını kıvırarak giymektir. Anlayan birisi görürse "vaaaaay bunu mu giyiyorsun, nereden aldın" sorularına maruz kalırsınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR