Yeni Nesil KORAL Elektronik Harp Sistemi Projesi Başlatıldı

ASELSAN tarafından yerli olarak geliştirilen elektronik harp cihazı KORAL geliştiriliyor. Yeni nesil KORAL projesinin başladığını cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat müjdeledi.

13.11.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-11:42) Yeni Nesil KORAL Elektronik Harp Sistemi Projesi Başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla ASELSAN’ın Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları Töreni gerçekleştirildi. Çatışmalarda önemli bir teknolojik üstüklük sunacak olanyeni elektronik harp sistemi KARAKULAK tanıtımı gerçekleştirilirken halihazırda TSK envanterinde mevcut olan elektronik harp sistemi KORAL’ın da daha gelişmiş bir versiyonu duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizzat Yeni Nesil KORAL projesinin başladığını müjdeledi.

KORAL NEDİR?

Türkiye’nin gerçekleştirdiği harekatlarda düşman radarlarının tespit edilmesinde ve köreltilmesinde büyük rol oynayan KORAL, güçlü bir elektronik harp cihazı. ASELSAN tarafından Türk mühendislerce yerli ve milli olarak geliştirilen cihazın daha gelişmiş yeni nesil bir versiyonu da yolda.

YENİ NESİL KORAL NELER SUNACAK?

Var olan mevcut KORAL’a göre yeni nesil KORAL, düşman unsurlarını algılama/karıştırma ve köreltme konusunda daha üstün özelliklere sahip olacak. Teknoloji günden güne gelişen bir unsur olduğu için devamlı geliştirilen radarlara karşı elektronik harp sistemlerinin yeni teknolojiler ile donatılması ve geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

Yeni nesil Koral sistemi, en gelişmiş radar sistemlerini etkisiz hale getirerek havada savaş uçaklarının ve İHA’ların daha etkin olmasını sağlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal